fbpx

Лятото е време за слънчеви моменти навън и вкусни ястия, споделени с приятна компания.

Наслади се на богатите вкусове на сезона и бъди истински майстор на грила. Лесно е с Picantina Grillhouse – селекция от натурални подправки и ароматни билки за апетитно приготвено червено месо, риба и бяло месо.

Приготвили сме ти и идеи за рецепти, които определено си заслужава да опиташ, както и доказани трикове за майсторско гриловане.

Разпали сетивата си

Виж нашите изкушаващи идеи за приготвянето на гриловано месо и риба.

Разгледай всички рецепти

Picantina GRILLHOUSE за червено месо

Пържоли, ребърца, филе, бургери... Знаем, че имаш много грил идеи. Picantina ти предлага перфектната комбинация от натурални подправки и ароматни билки, с която ще постигнеш страхотен вкус: Picantina Grillhouse за свинско, телешко и говеждо месо.

  • • БЕЗ мононатриев глутамат
  • • БЕЗ оцветители
  • • БЕЗ глутен
Виж повече за продукта

Picantina GRILLHOUSE за риба

Гриловай с вкус рибата и морските деликатеси, като добавиш Picantina Grillhouse. Балансирана комбинация от кристалчета морска сол, кориандър, риган и още много ароматни подправки и билки.

  • • БЕЗ мононатриев глутамат
  • • БЕЗ оцветители
  • • БЕЗ глутен
Виж повече за продукта

Picantina GRILLHOUSE за птиче/бяло месо

Ммм, кой каза бяло месо на грил? Приготви го майсторски с нашата комбинация от подбрани натурални подправки и ароматни билки. Подходяща е за пилешко, пуешко и патешко месо.

  • • БЕЗ мононатриев глутамат
  • • БЕЗ оцветители
  • • БЕЗ глутен
Виж повече за продукта

Майстори на грила


Нашите Майстори на грила са тук, за да ти покажат вкусните си рецепти с перфектно гриловано месо. Запознай се с тях и се зареди с вдъхновение.

  • Шеф Станислав


    Големият победител в сезон 5 на Hell’s Kitchen България. Кулинар, инфлуенсър и собственик на заведение и сладкарски цех. От 2023 г. той е част от екипа на сутрешно предаване, където не спира да ни радва с кулинарните си умения.

  • Шеф Виолета


    Обожава природата, музиката и хубавата храна. Вдъхновява се от пътуванията в различни държави и времето прекарано с любимите ѝ хора. Работата за нея е призвание и начин да изразява себе си като творец.

  • Габриела Цулин


    Занимава се с фотография на храна, има и кулинарен блог от лятото на 2013 г. Създава това малко кътче в интернет, за да празнува живота около масата и добрата храна, която ни събира. Има две книги: “50 здравословни кето десерта” и “60 здравословни безглутенови рецепти”.

  • Люси Евтимова


    С голям апетит за готвене, любител на лесните рецепти, дебелите книги и тънкото чувство за хумор. Обича да готви всичко, обича да създава нещо ново, вкусно и красиво, а с това радва и хората около нея.

  • Таня Донева


    За нея създаването на ястия, които са едновременно вкусни и красиви, е истинската ѝ страст. Вярва, че всеки може да приготви вкусна храна у дома с правилната рецепта, хубави продукти и малко фантазия. Щастлива е, когато може да бъде вдъхновение за някого, затова обича да споделя своите кулинарни фантазии с последователите си.

  • Рая и Александър – Bivouac Kitchen


    Занимават се с телевизия и заснемане на рекламно и документално съдържание. Над 10 г. работят за едни от най-големите телевизионни формати в България. Те ги вдъхновяват да създадат свое пространство, свързано с храна. Заради любовта им към природата, пътуванията и снимането, решават да направят Bivouac Kitchen.

  • Шеф Светла


    Занимава се с кулинария вече 15 г., освен това обича да кара ретро коли. Най-много я вдъхновява домашната, вкусната, лесната и интересната кухня. Има издадени 2 кулинарни книги – „Тефтерът на баба“ (от 2021 г.) и “Светлана – Моят кулинарен свят” (от 2023 г.). Освен в любимите предавания „На кафе“ и „Hell’s Kitchen“, шеф Илиева […]

  • Елица Сърбева – CakeAndPancake


    Кулинарията ѝ е хоби, което се е родило преди повече от 10 г. Философията ѝ за храната е проста – няма вредни и забранени храни, важното е да знаеш какво точно консумираш и разбира се, да внимаваш с количествата. Вярва, че с правилните продукти, приготвянето на всяка рецепта се случва с лекота. Затова се доверява […]

Рецепти


Има много начини да се насладиш на вкусовете на лятото. Опитай нашите разнообразни и апетитни рецепти, гриловани с Picantina Grillhouse и вкус.

Пушен пуешки бут с мариновани тиквички на грил
Приготвяне
240 мин
Порции
4
Трудност
Средна
Шишчета от риба с цитрусов сос
Приготвяне
60 мин
Порции
2
Трудност
Средна
Такоси с печени скариди на барбекю
Приготвяне
30 мин
Порции
2
Трудност
Лесна
Бургер с карамелизиран лук и сос от сирена
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Трудност
Лесна
Бурито с пилешко месо и зеленчуци
Приготвяне
80 мин
Порции
4
Трудност
Лесна
Глазирани свински ребърца с уиски сос
Приготвяне
90 (със задушаване и мариноване) мин
Порции
4
Трудност
Лесна
Стек от риба тон със салата от бял боб
Приготвяне
35 мин
Порции
2
Трудност
Лесна
Сьомга с аспержи и свежа салата
Приготвяне
30 мин
Порции
4
Трудност
Лесна
Ароматни пържоли
Приготвяне
20 мин
Порции
5
Трудност
Лесна
Телешки стек
Приготвяне
25 мин
Порции
4
Трудност
Лесна
Пилешки шишчета на грил
Приготвяне
30 мин
Порции
5
Трудност
Лесна

Полезни съвети


Когато става въпрос за грил, малките тънкости са това, което прави голямата разлика. Виж нашите съвети, с които ще постигнеш майсторски резултат.

Съвети за перфектното бяло месо на грил

Толкова много обичаме да приготвяме разнообразни изкушения на барбекюто – за всеки каквото обича.

Грил съвети за риба и морски дарове

Скарата и морето – две от основните причини да обичаме лятото.

Как да приготвите грил марината?

Грил майсторите знаят, че не могат просто да сложат месото върху скарата и да започнат печенето – доброто барбекю изисква предварителна подготовка. И със сигурност един от най-важните елементи, за които трябва да се погрижите, е маринатата.

10 вкусни идеи за гарнитура към грила

Какво е барбекюто без подходящата гарнитура към него? Ако се чудите какво да поднесете към грилованото месо и риба, сте попаднали на точното място.

Как да гриловате червено месо?

Всички знаем, че разликата във вкуса на една перфектно и една… не толкова добре приготвена пържола, е огромна. Същото важи и за ребърцата и бургерите.

10 хитрини за приготвяне на по-вкусно барбекю

Какво е лятото без барбекю уикендите на двора, прекарани с приятели? Ако искате да направите тези моменти още по-вкусни, сте попаднали на точното място.

Топ 5 трика при печенето на месо

Искате ли да оставите без думи своите близки следващия път, когато готвите вечеря вкъщи? А защо не и най-капризните гости?