Съставки:
2 пуешки бутчета (~1 кг)
Picantina Grillhouse Chicken
олио за намазване
За тиквичките:
1/2 кг тиквички
2 – 3 с.л. олио
сол
1 стрък пресен чесън
1 – 2 стръка копър
1 ч.л. горчица
1 ч.л. мед
1/2 лимон (сок)
За гарниране:
чери домати, маслини
Използвани продукти:
Пушен пуешки бут с мариновани тиквички на грил
Начин на приготвяне:
В малка купа смесете олиото и Picantina Grillhouse микс от подправки за пиле, намажете обилно месото от всички страни. Съвет: по възможност, покрийте месото с фолио и го оставете в хладилник за 12 часа, за да се овкуси и поеме ароматите от подправките.
Техника по опушване на пуешките бутчета:
Месото се пече при затворен капан на барбекюто на 120 – 140° C за 3 – 4 часа. На половината време пуешките бутчета са се изваждат, увиват с е в хартия за печене и метално фолио, за да може месото да се приготви по-бавно и във влажна среда. Така месото става по-крехко. След изпичането пуешките бутчета се оставят да си починат 20 – 30 минути в опаковката, за да запазят соковете си.
Приготвяне на тиквичките:
Нарежете тиквичките по дължина, намаслете ги от двете страни и и изпечете на гореща скара за кратко от двете страни. яНарежете копъра и чесъна на ситно. Смесете всички съставки за соса на тиквичките и добавете към вече готовите тиквички.
Композиране на ястието:
Сервирайте заедно с тиквичките. Можете да гарнирате с домати и маслини пожелание.
Благодарим за тази вкусна рецепта на @tonchev.dimitar
Гледайте цялата ВИДЕО рецепта в INSTAGRAM