fbpx

Съставки:

2 пуешки бутчета (~1 кг)
Picantina Grillhouse Chicken
олио за намазване

За тиквичките:
1/2 кг тиквички
2 – 3 с.л. олио
сол
1 стрък пресен чесън
1 – 2 стръка копър
1 ч.л. горчица
1 ч.л. мед
1/2 лимон (сок)

За гарниране:
чери домати, маслини

Използвани продукти:

Пушен пуешки бут с мариновани тиквички на грил

Приготвяне
240 мин
Порции
4
Трудност
Средна

Начин на приготвяне:

В малка купа смесете олиото и Picantina Grillhouse микс от подправки за пиле, намажете обилно месото от всички страни. Съвет: по възможност, покрийте месото с   фолио и го оставете в хладилник за 12 часа, за да се овкуси и поеме ароматите от подправките. 

Техника по опушване на пуешките бутчета:  

Месото се пече при затворен капан на барбекюто  на 120 – 140° C за 3 – 4 часа. На половината време  пуешките бутчета са се изваждат, увиват с е в хартия за печене и метално фолио, за да може месото да се приготви по-бавно и във влажна среда. Така месото става по-крехко. След изпичането пуешките бутчета се оставят да си починат 20 – 30 минути в опаковката, за да запазят соковете си. 

Приготвяне на тиквичките:

Нарежете тиквичките по дължина, намаслете ги от двете страни и и изпечете на гореща  скара за кратко от двете страни. яНарежете копъра и чесъна на ситно. Смесете всички съставки за соса на тиквичките и добавете към вече готовите тиквички. 

Композиране на ястието:
Сервирайте заедно с тиквичките. Можете да гарнирате с домати и маслини пожелание. 

Благодарим за тази вкусна рецепта на @tonchev.dimitar

Гледайте цялата ВИДЕО рецепта в INSTAGRAM

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Dimitar Tonchev (@tonchev.dimitar)

  Харесай