
Съставки:
4 бр тортила питки
~800 г. пилешки гърди
Необходими продукти за маринатата за пилешко:
150 г доматен сок
20 г кафява захар
30 мл прясно изцеден лимонов сок
20 мл зехтин екстра върджин
2 с.л. Picantina Grillhouse микс от подправки за бяло месо
1 ч.л. Picantina чили - мелничка
1/2 ч.л. Picantina чесън на гранули - солничка
Допълнително:
1 бр. добре узряло авокадо
20-30 г майонеза
2-3 бр. червени чушки
1/2 ч.л. Picantina морска сол - солничка
шепа пресен спанак
Използвани продукти:




Бурито с пилешко месо и зеленчуци
Начин на приготвяне:
Начин на приготвяне на маринатата:
Изсипваме в дълбока купичка доматения сок и прибавяме останалите продукти. Разбъркваме добре. Измиваме добре със студена вода пилешките гърди. Правим по няколко диагонални разреза от горната страна.
Слагаме пилешкото месо в голяма купа /тавичка/ и го заливаме с маринатата. Объркваме. Покриваме купата с алуминиево фолио и прибирме на студено за около час.
През това време може да запалим барбекюто. Оставяме въглените да поизгорят. Не е добре огънят да има пряк контакт с месото, иначе ще изгори. Слагаме пилешките гърди на скарата от барбекюто и готвим за по около 10 минути от всяка страна. Наблюдаваме месото, тъй като в зависимост от температурата на барбекюто, времето за готвене може да бъде различно. Сваляме от огъня, накъсваме на парчета, докато са все още горещи. Намачкваме авокадото с малко сол и няколко капки лимонов сок.
Приготвяме буритото, като мажем всяка питка с малко майонеза, намачкано авокадо, пресен спанак и накъсаното пилешко месо.
Picantina. Подправено с вкус.
Гледайте цялата ВИДЕО рецепта в INSTAGRAM
Вижте тази публикация в Instagram.