fbpx

Съставки:

4 бр тортила питки
~800 г. пилешки гърди

Необходими продукти за маринатата за пилешко:
150 г доматен сок
20 г кафява захар
30 мл прясно изцеден лимонов сок
20 мл зехтин екстра върджин
2 с.л. Picantina Grillhouse микс от подправки за бяло месо
1 ч.л. Picantina чили - мелничка
1/2 ч.л. Picantina чесън на гранули - солничка

Допълнително:
1 бр. добре узряло авокадо
20-30 г майонеза
2-3 бр. червени чушки
1/2 ч.л. Picantina морска сол - солничка
шепа пресен спанак

Използвани продукти:

Бурито с пилешко месо и зеленчуци

Приготвяне
80 мин
Порции
4
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Начин на приготвяне на маринатата:

Изсипваме в дълбока купичка доматения сок и прибавяме останалите продукти. Разбъркваме добре. Измиваме добре със студена вода пилешките гърди. Правим по няколко диагонални разреза от горната страна.

Слагаме пилешкото месо в голяма купа /тавичка/ и го заливаме с маринатата. Объркваме. Покриваме купата с алуминиево фолио и прибирме на студено за около час.

През това време може да запалим барбекюто. Оставяме въглените да поизгорят. Не е добре огънят да има пряк контакт с месото, иначе ще изгори. Слагаме пилешките гърди на скарата от барбекюто и готвим за по около 10 минути от всяка страна. Наблюдаваме месото, тъй като в зависимост от температурата на барбекюто, времето за готвене може да бъде различно. Сваляме от огъня, накъсваме на парчета, докато са все още горещи. Намачкваме авокадото с малко сол и няколко капки лимонов сок.

Приготвяме буритото, като мажем всяка питка с малко майонеза, намачкано авокадо, пресен спанак и накъсаното пилешко месо.

Picantina. Подправено с вкус. 

Гледайте цялата ВИДЕО рецепта в INSTAGRAM

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от CakeAndPancake (@cakeandpancake)

1 харесване