Съставки:

4 бр тортила питки
~800 г. пилешки гърди

Необходими продукти за маринатата за пилешко:
150 г. доматен сок
20 г. кафява захар
30 мл. прясно изцеден лимонов сок
20 мл. зехтин екстра върджин
2 с.л. Picantina Grillhouse микс от подправки за бяло месо
1 ч.л. Picantina чили - мелничка
1/2 ч.л. Picantina чесън на гранули - солничка

Допълнително:
1 бр. добре узряло авокадо
20-30 г. майонеза
2-3 бр. червени чушки
1/2 ч.л. Picantina морска сол - солничка
шепа пресен спанак

Използвани продукти:

Бурито с пилешко месо и зеленчуци

Приготвяне
80 мин
Порции
4
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Начин на приготвяне на маринатата:

Изсипете в дълбока купичка доматения сок и прибавете останалите продукти. Разбъркайте добре. Измийте добре със студена вода пилешките гърди. Направете по няколко диагонални разреза от горната страна.

Сложете пилешкото месо в голяма купа /тавичка/ и го залейте с маринатата. Объркайте. Покрийте купата с алуминиево фолио и приберете на студено за около час.

През това време може да запалите барбекюто. Оставете въглените да поизгорят. Не е добре огънят да има пряк контакт с месото, иначе ще изгори. Сложете пилешките гърди на скарата от барбекюто и гответе за по около 10 минути от всяка страна. Наблюдавайте месото, тъй като в зависимост от температурата на барбекюто, времето за готвене може да бъде различно! Свалете от огъня, накъсайте на парчета, докато са все още горещи. Намачкайте авокадото с малко сол и няколко капки лимонов сок.

Пригответе буритото, като намажете всяка питка с малко майонеза, намачкано авокадо, пресен спанак и накъсаното пилешко месо.

Picantina. Подправено с вкус. 

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Picantina (@picantina.bg)