
Съставки:
За Каймата:
кайма от 600 гр. Свински врат и 400 грама телешко месо
1 глава лук
1 малко яйце
2 с.л. Picantina GRILLHOUSE микс от подправки за червено месо
За карамелизирания лук:
6-7 средно големи глави лук
60 мл. зехтин екстра върджин
30 мл. балсамико
100 мл. червено вино
2 с.л. кафява захар
50 г. мед
1/2 с.л. Picantina морска сол - солничка
1 с.л. Picantina Микс Италия - мелничка
70 мл. вода
За соса със сирена:
100 г. масло
3 с.л. брашно
400 мл. прясно мляко
80 г. настърган грюер
80 г. настърган чедър или друго твърдо сирене
щипка Picantina морска сол - солничка
Използвани продукти:



Бургер с карамелизиран лук и сос от сирена
Начин на приготвяне:
Начин на приготвяне на карамелизирания лук:
Нарязвате лука на полумесеци и го изсипвате в дълбока касерола, която сте сложили на силен огън на котлона. Добавяте останалите продукти и разбърквате.
Оставете да заври и намалете силата на огъня. Гответе, докато почти цялата течност се изпари. Свалете от огъня и оставете настрана да изстине напълно.
Начин на приготвяне на кюфтетата:
Смилате месото на кайма. Нарязвате лука на дребно и го прибавяте към каймата. Добавяте яйцето и подправките и разбърквате добре. Оформяте на бургери с помощта на капачка (вижте видеото за повече подробности) и прибирате в хладилник за 30 минути. След това печете на тиган или плоча до готовност.
Начин на приготвяне на соса със сирена:
Пригответе си касерола с дебело дъно. Сложете я на силен огън и сложете маслото вътре, за да се разтопи. Когато започнат да излизат мехурчета, прибавете брашното и разбъркайте енергично с бъркалка, за да не стане на бучки и да запържите брашното. Намалете силата на огъня. Гответе няколко минути и прибавете млякото, отново разбърквайки с бъркалка. Накрая прибавете сирената и солта и разбъркайте.
Сместа ще се сгъсти. Свалете от огъня и оставете за около минута да изстине преди да използвате, за да не е прекалено гореща сместа.
Приготвяне на яйцата за бургерите:
В нагорещен тиган сложете малко мазнина и чукнете вътре едно по едно яйцата на разстояние едно от друго. Посолете малко с Picantina морска сол и гответе за няколко минути. Следете жълтъка да не се сготви напълно, ако го обичате по-течен.
Сглобяване на бургерите:
Разрежете питките (рецептата за тях вижте тук) за бургерите на половина през средата.
Намажете върху долната част малко от соса със сирена, сложете няколко листа марула, резен домат, отгоре едно кюфте (или две за по-гладните). Намажете кюфтето отгоре отново със соса от сирена. Следва ред на няколко супени лъжици карамелизиран лук. Върху него сложете едно яйце и внимателно поставете капачето (горната част на хлебчето).
Picantina. Подправено с вкус.
Вижте видео рецептата: