Съставки:
~3-4 броя пилешки гърди
~200 г бекон на слайсове
3-4 с.л. микс за пилешко месо Picantina Grillhouse за пиле
1 ч.л. горчица
1 с.л. мед
5-6 с.л. барбекю сос или домашен уиски сос
Допълнително:
2 бр. тиквички
1-2 бр. краставици
50 г начупено сирене или фета
Необходими продукти за соса:
100 мл сметана за готвене
50 г настъргано пармиджано
1 ч.л. Picantina чили
1 връзка копър
4-5 с.л. зехтин екстра върджин
щипка сол
Използвани продукти:
Пилешки гърди в бекон на барбекю
Начин на приготвяне:
Смесваме барбекю соса, меда, горчицата и микса за пилешко месо Picantina Grillhouse за пиле и разбъркваме добре. Намазваме пилешките гърди и ги оставяме за 10 минути да се мариноват. През това време подготвяме барбекюто.
Увиваме гърдите в слайсовете бекон, като се стараем да не се застъпват прекалено много. Слагаме ги на барбекюто. Готвим за около 20 минути, като обръщаме на всеки 5-8 минути, за да не загори беконът.
Докато гърдите се готвят, приготвяме соса и салатата.
За соса: смесваме всички продукти в купичка и разбъркваме добре.
За салатата: измиваме добре краставиците и тиквичките и ги нарязваме на малки парченца. Добавяме сиренето и предварително направения сметанов сос. Разбъркваме.
Благодарим за тази вкусна рецепта на @cakeandpancake.
Гледайте цялата ВИДЕО рецепта в INSTAGRAM
Вижте тази публикация в Instagram.