Съставки:

~ 3-4 броя пилешки гърди
~200 г. бекон на слайсове
3-4 с.л. микс за пилешко месо Picantina Grillhouse chicken
1 ч.л. горчица
1 с.л. мед
5-6 с.л. барбекю сос или домашен уиски сос

ДОПЪЛНИТЕЛНО:
2 бр. тиквички
1-2 бр. краставици
50 г. начупено сирене или фета

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА СОСА:
100 мл. сметана за готвене
50 г. настъргано пармиджано
1 ч.л. Picantina чили
1 връзка копър
4-5 с.л. зехтин екстра върджин
щипка сол

Използвани продукти:

Пилешки гърди в бекон на барбекю

Приготвяне
40 мин
Порции
4
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Смесете барбекю соса, меда, горчицата и микса за пилешко месо Picantina Grillhouse chicken и разбъркайте добре. Намажете пилешките гърди и ги оставете за 10тина минути да се мариноват. Подгответе барбекюто.

Увийте гърдите в слайсовете бекон като се стараете да не се застъпват прекалено много. Сложете ги на барбекюто. Гответе за около 20 минути като обръщате на всеки 5-8 минути, за да не загори бекона.

Докато гърдите се готвят, пригответе соса и салатата.

За да приготвите соса смесете всички продукти в купичка и разбъркайте добре.

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА САЛАТАТА:

Измийте добре краставиците и тиквичките и ги нарежете на малки парченца. Добавете сиренето и предварително направения сметанов сос. Разбъркайте.

Благодарим за тази вкусна рецепта на @cakeandpancake.

Гледайте цялата ВИДЕО рецепта в INSTAGRAM

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от CakeAndPancake (@cakeandpancake)