
Съставки:
~4 бр. пилешки гърди
2 – 3 с.л. Picantina GRILLHOUSE микс от подправки за пиле
2 – 3 с.л. масло
~ 50 мл зехтин
Необходими продукти за гъбения сос:
30 г масло
~500 г нарязани печурки
150 мл телешки бульон
150 г готварска сметана
30 мл бяло вино
1 ч.л. горчица
1 ч.л. Picantina магданоз
1 ч.л. Picantina чили
1 ч.л. Picantina пушен червен пипер
сол на вкус
Необходими продукти за картофеното пюре:
3 – 4 бр. картофи
150 г масло
~ 150 – 200 мл готварска сметана
1/3 ч.л. Picantina микс черни пипери
сол на вкус
Необходими продукти за зеления боб:
~250 г зелен боб замразен
50 г масло
1 ч.л. Picantina чили
1/3 ч.л. Picantina микс черни пипери
сол на вкус
Използвани продукти:





Пилешко филе с гъбен сос
Начин на приготвяне:
Започнете с подготвяне на пилешкото месо – след почистване са овкусява с Picantina GRILLHOUSE микс от подправки за пиле. В тигана се разтапя масло и към него се добавя зехтин, след което се добавят пилешките филета – запечатайте от всяка страна за ~1 мин. Оставете ги на кухненска хартия и в същия тиган добавете нарязаните печурки. След няколко минути изсипете бялото вино и разбъркайте. След още няколко минути добавете бульона и сметаната, магданоза, чилито, пушения пипер и горчицата. Разбъркайте и оставете на котлона да къкри 3 – 4 мин. Към готовата смес добавете вече приготвените пилешки филета. Пече се в загрята фурна на 200° C за около 20 мин.
Докато месото е във фурната, измийте, обелете и нарежете картофите и ги сварете, отцедете водата, добавете маслото, подправките и сметаната и намачкайте. След това сварете зеления боб и го овкусете с масло и чили.
Композиране на ястието:
Пригответе чинии и сложете във всяка чиния от картофеното пюре, едно парче пилешко, от соса с гъби и зеления боб.
Благодарим за тази вкусна рецепта на @cakeandpancake.
Гледайте цялата ВИДЕО рецепта в INSTAGRAM