fbpx

Съставки:

~4 бр. пилешки гърди
2-3 с.л. Picantina GRILLHOUSE микс от подправки за пиле
2-3 с.л. масло
~50 мл зехтин

Необходими продукти за гъбения сос:
30 г масло
~500 г нарязани печурки
150 мл телешки бульон
150 г готварска сметана
30 мл бяло вино
1 ч.л. горчица
1 ч.л. Picantina магданоз
1 ч.л. Picantina чили
1 ч.л. Picantina пушен червен пипер
сол на вкус

Необходими продукти за картофеното пюре:
3-4 бр. картофи
150 г масло
~150-200 мл готварска сметана
1/3 ч.л. Picantina микс черни пипери
сол на вкус

Необходими продукти за зеления боб:
~250 г зелен боб замразен
50 г масло
1 ч.л. Picantina чили
1/3 ч.л. Picantina микс черни пипери
сол на вкус

Използвани продукти:

Пилешко филе с гъбен сос

Приготвяне
40 мин
Порции
4
Трудност
Средна

Начин на приготвяне:

Започваме с подготвяне на пилешкото месо – след почистване, овкусяваме с Picantina GRILLHOUSE микс за пиле. В тигана разтапяме масло и към него добавяме зехтин, след което пилешките филета запечатваме от всяка страна за ~1 мин. Оставяме ги на кухненска хартия и в същия тиган добавяме нарязаните печурки. След няколко минути изсипваме бялото вино и разбъркваме. След още няколко минути добавяме бульона и сметаната, магданоза, чилито, пушения пипер и горчицата. Разбъркваме и оставяме на котлона да къкри 3-4 мин. Към готовата смес добавете вече приготвените пилешки филета. Пече се в загрята фурна на 200° C за около 20 мин. 

Докато месото е във фурната, измиваме, белим и нарязваме картофите и ги варим, отцеждаме водата, добавяме маслото, подправките и сметаната и намачкваме. След това сваряваме зеления боб и го овкусяваме с масло и чили.

Композиране на ястието:
Приготвяме чинии и слагаме във всяка чиния от картофеното пюре, едно парче пилешко, от соса с гъби и зеления боб.

Благодарим за тази вкусна рецепта на @cakeandpancake.

Гледайте цялата ВИДЕО рецепта в INSTAGRAM

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от CakeAndPancake (@cakeandpancake)

  Харесай