Съставки:
400 г почистени скариди
8-10 бр. тортили
3 с.л. Picantina Grillhouse за риба и морски дарове
1/2 ч.л. Picantina чесън на гранули
2 с.л. зехтин
1-2 с.л. сок от лимон
За гарнитурата:
3 ч.ч. микс зеле и моркови, фино нарязани
2 с.л. зехтин
3 с.л. бял балсамов оцет
1 с.л. сок от лимон
сол
1 брой намачкано добре узряло авокадо
2 с. л. лимонов сок
Сол, черен пипер на вкус
За млечния сос:
1 ч.ч. кисело мляко
1 ч.л. Picantina чесън на гранули
1 стрък пресен лук
2 с.л. зехтин
Сол на вкус
Използвани продукти:
Такоси с печени скариди на барбекю
Начин на приготвяне:
Приготвяме млечния чеснов сос, като смесим всички продукти. Разбъркваме всички съставки за салатата.
Намачканото авокадо смесваме със сока от лимон и малко сол. Загряваме предварително барбекюто или грил тиган до средно висока температура. В купа разбъркваме скаридите със зехтина и Picantina Grillhouse за риба и морски дарове.
Нанизваме скаридите на шишове и ги поставяме върху решетката на барбекюто. Готвим по 2-3 минути от всяка страна. Махаме скаридите и ги овкусяваме с малко сок от лимон. Запичаме тортилите на барбекюто, докато се затоплят и леко се зачервят, около 20 секунди на страна.
Композиране на ястието:
Сглобяваме, като мажем всяка тортила с намачканото авокадо и гарнираме със салатата. Поставяме от скаридите и поливаме с чеснов сос.
Благодарим за тази вкусна рецепта на @donevatania
Гледайте цялата ВИДЕО рецепта в INSTAGRAM
Вижте тази публикация в Instagram.