Съставки:

400 г почистени скариди
8-10 броя тортили
3 с. л. Picantina GrillHouse микс от подправки за риба
1/2 ч. л. Picantina чесън на гранули
2 с. л. зехтин
1-2 с. л. сок от лимон

За гарнитура:
3 ч. ч. микс зеле и моркови, фино нарязани
2 с. л. зехтин
3 с. л. бял балсамов оцет
1 с. л. сок от лимон
сол

1 брой намачкано добре узряло авокадо
2 с. л. лимонов сок
Сол, черен пипер на вкус

Млечен сос:
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. л. Picantina чесън на гранули
1 стрък пресен лук
2 с. л. зехтин
Сол на вкус

Използвани продукти:

Такоси с печени скариди на барбекю

Приготвяне
30 мин
Порции
2
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Пригответе млечния чеснов сос, като смесите всички продукти. Разбъркайте всички съставки за салатата.
Намачканото авокадо се смесва със сока от лимон и малко сол. Загрейте предварително барбекюто или грил тиган до средно висока температура. В купа разбъркайте скаридите със зехтина и Picantina GrillHouse микс от подправки за риба.
Нанижете скаридите на шишове и ги поставете върху решетката на барбекюто. Гответе по 2-3 минути от всяка страна. Махнете скаридите и ги овкусете с малко сок от лимон. Запечете тортилите на барбекюто, докато се затоплят и леко се зачервят, около 20 секунди на страна. 

Композиране на ястието:
Сглобете, като намажете всяка тортила с намачканото авокадо и гарнирате със салатата. Поставете от скаридите и полейте с чеснов сос.

Благодарим за тази вкусна рецепта на @donevatania

Гледайте цялата ВИДЕО рецепта в INSTAGRAM

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Tania Doneva (@donevatania)