
Съставки:
400 г почистени скариди
8-10 броя тортили
3 с. л. Picantina GrillHouse микс от подправки за риба
1/2 ч. л. Picantina чесън на гранули
2 с. л. зехтин
1-2 с. л. сок от лимон
За гарнитура:
3 ч. ч. микс зеле и моркови, фино нарязани
2 с. л. зехтин
3 с. л. бял балсамов оцет
1 с. л. сок от лимон
сол
1 брой намачкано добре узряло авокадо
2 с. л. лимонов сок
Сол, черен пипер на вкус
Млечен сос:
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. л. Picantina чесън на гранули
1 стрък пресен лук
2 с. л. зехтин
Сол на вкус
Използвани продукти:


Такоси с печени скариди на барбекю
Начин на приготвяне:
Пригответе млечния чеснов сос, като смесите всички продукти. Разбъркайте всички съставки за салатата.
Намачканото авокадо се смесва със сока от лимон и малко сол. Загрейте предварително барбекюто или грил тиган до средно висока температура. В купа разбъркайте скаридите със зехтина и Picantina GrillHouse микс от подправки за риба.
Нанижете скаридите на шишове и ги поставете върху решетката на барбекюто. Гответе по 2-3 минути от всяка страна. Махнете скаридите и ги овкусете с малко сок от лимон. Запечете тортилите на барбекюто, докато се затоплят и леко се зачервят, около 20 секунди на страна.
Композиране на ястието:
Сглобете, като намажете всяка тортила с намачканото авокадо и гарнирате със салатата. Поставете от скаридите и полейте с чеснов сос.
Благодарим за тази вкусна рецепта на @donevatania
Гледайте цялата ВИДЕО рецепта в INSTAGRAM