fbpx

10 вкусни идеи за гарнитура към грила

Какво е барбекюто без подходящата гарнитура към него? Ако се чудите какво да поднесете към грилованото месо и риба, сте попаднали на точното място.

Тук ще ви представим нашите десет вкусни идеи за гарнитура – имаме класически предложения, имаме и по-нестандартни варианти. Да започваме!

1. Зеленчуци на скара.

Няма как да не започнем с най-популярната опция: просто поставете зеленчуци около месото, което гриловате. Така те ще поемат от вкусовете и ароматите му и още повече ще си паснат с него при сервиране. Зеленчуците са подходяща гарнитура за всякакъв вид месо. И имате много опции: тиквички, чушки, домати, червен лук… Можете и да ги мариновате със зехтин и подправки Picantina, за да ги направите още по-вкусни.

Изпробвайте нашите рецепти за пилешки руладини със зеленчуци и пушен бут с мариновани тиквички.

2. Печени картофи.

Продължаваме с още една класика, която е страхотно допълнение към всякакъв вид гриловано месо. Сварете няколко картофа (но ги оставете леко недоварени, за да не омекнат прекалено) и ги нарежете на шайби. Овкусете с подправка Picantina за картофи и печете по около 7-8 минути на страна.

3. Картофено пюре.

Като споменахме картофи, няма как да пропуснем и тази гарнитура. Можете да поднесете картофено пюре към рибата, пържолите или грилованите филета и крилца. Овкусете го с микс от пипери Picantina, за да го направите по-апетитно. Можете да добавите и гъбен сос към гарнитурата.

Опитайте нашето пилешко филе с картофено пюре.

4. Урнебес.

Пренасяме се в Сърбия с тази толкова вкусна разядка! Разбира се, урнебесът най-много си ходи със сръбска плескавица на скара, но ще е подходящо допълнение и към всякакви други червени меса на грил, така че можете да експериментирате.

Вижте рецептата ни за плескавица с урнебес.

5. Свежа салата.

Салатата не само ще направи ястието по-богато и балансирано, но и ще отвори апетита на гостите ви. Можете да заложите на класическата комбинация от домати, краставици и лук… или пък да изпробвате варианти с други зеленчуци и с авокадо (то е много подходящ избор, ако поднасяте риба или по-сухо месо).

Опитайте идеята ни за пъстърва със салата от чери домати и авокадо.

6. Царевица.

Създайте още повече лятно настроение, като поднесете царевица към месото на барбекю. Можете и да я изпечете на предварително загрятата скара. След като я свалите от грила, докато е още топла, я намажете с масло и добавете листенца босилек. Печената сладка царевица перфектно подхожда на червеното месо и на рибата.

7. Чушки с доматен сос.

Няколко настъргани домата, печени чушки, червен лук, чесън и малко подправки. Тази комбинация е любима на поколения българи и няма как да не я споменем и сред идеите ни за грил гарнитура. Можете да използвате соса като основа, върху която да поднесете грилованото месо.

Вижте рецептата ни за свински пържоли с доматен сос.

8. Пюре от зелен грах с мента.

Свежо предложение за грил майсторите, които искат да приготвят нестандартна гарнитура към пилето или рибата. Просто сварете половин килограм грах до омекване и го пасирайте заедно с десетина листенца мента, 2-3 супени лъжици сметана и малко сол. Ммм!

9. Салца от ананас и авокадо.

Една по-екзотична идея, с която ще направите грилованата риба още по-изкушаваща. Много е лесна за приготвяне – просто нарежете авокадо, ананас, червена чушка и лук и ги овкусете с любимите подправки. Можете да добавите към гарнитурата и сварен бял ориз.

Вижте пълната рецепта за грилована риба със салца.

10. Салата от бял боб.

Последно, но далеч не на последно място… една лесна гарнитура, с която няма как да сбъркате. Белият боб е подходящ както за риба, така и за свинско месо. В комбинация със свежи зеленчуци и ароматни подправки и с подходящия дресинг резултатът ще е много апетитен.

Опитайте рецептата ни за стек от риба тон със салата от бял боб.

Лятото е сезонът за грил изкушения! Пригответе ги с Picantina Grillhouse – специалната ни селекция от натурални подправки и ароматни билки. Поднесете с любимата гарнитура и споделете с приятели… защото така е много по-вкусно.

1 харесване
1 харесване