fbpx

Съставки:

За каймата:
400 г телешка кайма
1/2 глава бял лук
100 г кашкавал
1/2 с.л. Picantina Grillhouse за червено месо
1/2 ч.л. черен пипер

За урнебеса:
300 г краве сирене
1 с.л. каймак или крема сирене
1 бр. печена червена чушка
1 бр. люта печена чушка
1 скилидка чесън
1/2 с.л. червен пипер
3 с.л. олио
1 стрък магданоз
сол на вкус

За салатата от лук:
2 глави лук
1 стрък магданоз
1 бр. лимон
Сол на вкус
1 с.л. зехтин

Използвани продукти:

Сръбска плескавица с урнебес

Приготвяне
30 мин
Порции
2
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Разпалваме барбекюто.

Заемаме се с омесването на каймата, като добавяме всички продукти, заедно с микса Picantina Grillhouse за червено месо. Оставяме да престои в хладилник, за да поеме от аромата на подправката.

През това време слагаме чушките на барбекюто, за да се изпекат. При готовност ги почистваме и белим добре, и се заемаме с приготвянето на разядката: добавяме всички необходими продукти, заедно със зеленчуците, които трябва да са дребно нарязани и бъркаме, докато не получим кремообразна консистенция.

Изваждаме готовата кайма от хладилника и печем месото на барбекюто.

Подреждаме плескавицата и урнебеса в чиния или на дъска, добавяме люто изпечена чушчица за разкош и сме готови.

Да се насладим на хубавото ястие с една добре охладена бира!

Благодарим за рецептата на шеф Станислав!

  Харесай