fbpx

Съставки:

1 кг кайма смес
4 с.л. Picantina подправка за кайма
1 филия сух хляб
5 бр. яйца
5 бр. кисели краставички
2 бр. сварени моркови
20 г галета

Предложение за гарнитура: картофено пюре и гъбен сос

Използвани продукти:

Руло Стефани

Приготвяне
60 мин
Порции
4
Трудност
Средна

Начин на приготвяне:

  1. Омесваме каймата заедно с 2 сурови яйца, Picantina подправка за кайма, предварително накиснатия и отцеден хляб. Покриваме с фолио и оставяме в хладилник.
  2. През това време сваряваме и белим 3 яйца. Нарязваме на кубчета киселите краставички и морковите.
  3. Върху хартия за печене разстиламе каймата с дебелина 1 см. Нареждаме по дължина яйцата, морковите и краставичките, завиваме на руло.
  4. Поливаме със струйка зехтин и поръсваме с галета.
  5. Печем във фурна на 200°C с горен и долен реотан за 30-40 минути.
  6. Готовото руло нарязваме на филийки с дебелина 1,5-2 см.
  7. Сервираме с Picantina картофено пюре, а по желание правим и сос, като използваме FIXUP Picantina Гъбен за месо и зеленчуци.
5 харесвания