Съставки:
1 кг кайма смес
4 с.л. Picantina подправка за кайма
1 филия сух хляб
5 бр. яйца
5 бр. кисели краставички
2 бр. сварени моркови
20 г галета
Предложение за гарнитура: картофено пюре и гъбен сос
Използвани продукти:
Руло Стефани
Приготвяне
60 мин
Порции
4
Трудност
Средна
Начин на приготвяне:
- Омесваме каймата заедно с 2 сурови яйца, Picantina подправка за кайма, предварително накиснатия и отцеден хляб. Покриваме с фолио и оставяме в хладилник.
- През това време сваряваме и белим 3 яйца. Нарязваме на кубчета киселите краставички и морковите.
- Върху хартия за печене разстиламе каймата с дебелина 1 см. Нареждаме по дължина яйцата, морковите и краставичките, завиваме на руло.
- Поливаме със струйка зехтин и поръсваме с галета.
- Печем във фурна на 200°C с горен и долен реотан за 30-40 минути.
- Готовото руло нарязваме на филийки с дебелина 1,5-2 см.
- Сервираме с Picantina картофено пюре, а по желание правим и сос, като използваме FIXUP Picantina Гъбен за месо и зеленчуци.