Съставки:

1 kg кайма смес
4 с.л. Picantina подправка за кайма
1 филия сух хляб
5 броя яйца
5 броя кисели краставички
2 броя сварени моркови
20g галета

Предложение за гарнитура: картофено пюре и гъбен сос /вижте подходящите продукти на Picantina/.

Използвани продукти:

Руло Стефани

Приготвяне
60 мин
Порции
4
Трудност
Средна

Начин на приготвяне:

  1. Омесете каймата заедно с 2 сурови яйца, Picantina подправка за кайма, предварително накиснатия и отцеден хляб. Покрийте с фолио и оставете в хладилник.
  2. През това време сварете и обелете 3 яйца. Нарежете на кубчета киселите краставички и морковите.
  3. Върху хартия за печене разстелете каймата с дебелина 1 см. Наредете по дължина яйцата, морковите и краставичките, завийте на руло.
  4. Полейте със струйка зехтин и поръсете с галета.
  5. Печете във фурна на 200 °C, на включени горен и долен реотан за 30-40 минути.
  6. Готовото руло нарежете на филийки с дебелина 1,5-2см.
  7. Сервирайте с Picantina картофено пюре, а по желание направете и сос като използвате FIXUP Picantina Гъбен за месо и зеленчуци.