Състав:
Пшенично брашно*, модифицирано нишесте (картофено), алтернативна сметана на прах (рафинирана фракционирана палмова мазнина, глюкозен сироп, млечен протеин**), йодирана сол, сушени зеленчуци 7,5% (гъби парчета, луково брашно), ароматизанти.
*съдържа глутен
**съдържа млечен протеин
Без MSG
Без консерванти
Без оцветители
Хранителна информация (100 g):
-
Енергия
354 kcal -
Мазнини
12,5 g -
от които наситени
5,2 g -
Въглехидрати
52,4 g -
от които захари
1,1 g -
Влакнини
1,9 g -
Белтъци
7,1 g -
Сол
10 g
FIXUP Гъбен за месо и зеленчуци
Приготвяне
20 мин
Порции
4
Продукти
1 пакетче Picantina FIXUP Гъбен за месо и зеленчуци
500 g месо /пилешко или свинско/ или зеленчуци /картофи, броколи, моркови/
2-3 супени лъжици мазнина /олио или зехтин/
500 g месо /пилешко или свинско/ или зеленчуци /картофи, броколи, моркови/
2-3 супени лъжици мазнина /олио или зехтин/
Начин на приготвяне
- Нарежете на кубчета или ивици избраните от вас месо и зеленчуци.
- Задушете в избраната от вас мазнина
/по желание добавете 1 кафена чашка топла вода/ добре е да не пържим, а да задушаваме/.
Покрийте съда с капак и задушавайте 10 минути, като от време на време разбърквате. - Залейте съдържанието на пакетчето Picantina FIXUP Гъбен за месо и зеленчуци с 400-500 ml студена вода.
Разбъркайте добре и прибавете към ястието. След като заври, гответе още 10-15 минути, като разбърквате от време на време.
*по желание може да гарнирате готовото ястие с картофено пюре Picantina. Може да използвате фикса и като заливка на вече приготвени ястия от риба или сирена.
Добър апетит!