fbpx

Състав:

Пшенично брашно*, модифицирано нишесте (картофено), алтернативна сметана на прах (рафинирана фракционирана палмова мазнина, глюкозен сироп, млечен протеин**), йодирана сол, сушени зеленчуци 7,5% (гъби парчета, луково брашно), ароматизанти.
*съдържа глутен
**съдържа млечен протеин

Без MSG
Без консерванти
Без оцветители

Хранителна информация (100 g):
  • Енергия
    354 kcal
  • Мазнини
    12,5 g
  • от които наситени
    5,2 g
  • Въглехидрати
    52,4 g
  • от които захари
    1,1 g
  • Влакнини
    1,9 g
  • Белтъци
    7,1 g
  • Сол
    10 g

FIXUP Гъбен за месо и зеленчуци

Приготвяне
20 мин
Порции

4

Продукти
1 пакетче Picantina FIXUP Гъбен за месо и зеленчуци
500 g месо /пилешко или свинско/ или зеленчуци /картофи, броколи, моркови/
2-3 супени лъжици мазнина /олио или зехтин/

Начин на приготвяне

  1. Нарежете на кубчета или ивици избраните от вас месо и зеленчуци.
  2. Задушете в избраната от вас мазнина
    /по желание добавете 1 кафена чашка топла вода/ добре е да не пържим, а да задушаваме/.
    Покрийте съда с капак и задушавайте 10 минути, като от време на време разбърквате.
  3. Залейте съдържанието на пакетчето Picantina FIXUP Гъбен за месо и зеленчуци с 400-500 ml студена вода.
    Разбъркайте добре и прибавете към ястието. След като заври, гответе още 10-15 минути, като разбърквате от време на време.

*по желание може да гарнирате готовото ястие с картофено пюре Picantina. Може да използвате фикса и като заливка на вече приготвени ястия от риба или сирена.

Добър апетит!