fbpx

Топ 5 трика при печенето на месо

Искате ли да оставите без думи своите близки следващия път, когато готвите вечеря вкъщи? А защо не и най-капризните гости?
Малко ястия могат да се сравняват с парче сочна пържола. Ако сте сред хората, които смятат, че печенето на месо и приготвянето на вкусни и крехки пържоли е цяло изкуство – на правилното място сте! 

От хладилника до чинията, има много хитрини, които опитните готвачи използват. В тази статия сме ви подготвили 5 трика, с помощта на които на вашето печено никой няма да може да устои. 

1. НЕ ПЕЧЕТЕ МЕСОТО ВЕДНАГА, СЛЕД КАТО СТЕ ГО ИЗВАДИЛИ ОТ ХЛАДИЛНИКА
Приготвянето на студена пържола може бързо да доведе до неравномерно готвене и да бъде добре изпечено отвън, но недопечено отвътре. Знаете ли, че e най-добре да извадите месото от хладилника час-два преди неговото печене и да го оставите да престои? Всъщност това е и най-доброто време за овкусяване и мариноване.                .

2. УВЕРЕТЕ СЕ, ЧЕ МЕСОТО Е СУХИ, ПРЕДИ ДА ПЕЧЕТЕ
Не забравяйте да подсушите месото с кухненска хартия, преди да го овкусите. Така ще получите хрупкава коричка при печене.

3. ИЗПОЛЗВАЙТЕ ПОДХОДЯЩИТЕ ПОДПРАВКИ ЗА МЕСОТО, КОЕТО ГОТВИТЕ
Освен техниката на приготвяне на месото, от особено важно значение са и подправките, които прибавяме към него. Перфектният микс от подправки е тайната, която придава характерен вкус и правят ястието ни запомнящо се.

Червено месо
Сред най-подходящите подправки за свинското месо са черен пипер, червен пипер, кориандър и чесън. За приготвянето и перфектно изпичане на червено месо ние използваме Picantina GRILLHOUSEмикс от подбрани билки и подправки за червено месо. Без мононатриев глутамат, без оцветители, без глутен. За най-добри резултати смесете мазнината с Picantina GRILLHOUSE, добавете месото и разбъркайте добре, като го оставите да престои от 15 минути до 2 часа.
Бонус съвет: Няма нужда да ползвате сол.

Пилешко месо
Пилешкото месо е може би най-разпространеното в света и има много начини за приготвянето и овкусяването му. Най-често използваните и традиционните подправки за мариноването му обаче могат да придадат невероятен вкус. Някои от тях са – черен пипер, риган, мащерка и розмарин. За приготвянето на пилешко или друго бяло месо ние използваме Picantina GRILLHOUSE – микс от подбрани билки и подправки за пиле. Без мононатриев глутамат, без оцветители, без глутен.За най-добри резултати смесете мазнината с Picantina GRILLHOUSE, добавете месото и разбъркайте добре, като го оставите да престои от 15 минути до 2 часа. 

4. ПЕЧЕТЕ МЕСОТО САМО ВЕДНЪЖ ОТ ВСЯКА СТРАНА
Според опитните готвачи месото трябва да се пече само по веднъж от всяка страна. Те препоръчват да избягваме въртенето на пържолата няколко пъти върху грила. 

5. НЕ СЛАГАЙТЕ ПЪРЖОЛА НА ГИЛ, КОЙТО НЕ Е ЗАГРЯЛ
Ако не оставите грила да загрее, месото няма да придобие онзи карамелизиран вкус, а по-скоро ще се усеща все едно сте го приготвили на пара. 

Бонус съвет: Не проверявайте месото с вилица, за да проверите дали е готово.

Експертите казват, че ако надупчим месото по време на печене, ще изгубим всички вкусове и сокове. Приблизителното време за добро изпичане на пържолата е между 2 и 9 минути от всяка страна, в зависимост от вида и дебелината на месото. 

Перфектното приготвяне и изпичане на вкусни и крехки пържоли е цяло изкуство. Не забравяйте да се забавлявате и да експериментирате. 

Bon Apetit!

  Харесай
  Харесай

Коментари

Все още няма коментари към тази публикация.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *