Канелен домашен сладолед – любимо изкушение
Сезонът на сладоледа е в разгара си, а пазарът е залят с голям избор от любимото ни ледено изкушение. Но няма нищо по-хубаво от домашно приготвената храна, нали?
А пробвали ли сте домашен сладолед? Домашен сладолед с канела?! Ммм, ето го, само на една рецепта разстояние от вас.
Знаем всички, какъв ароматен и топъл вкус притежава Канелата. И така, топло и студено се срещат на едно място в тази сладоледена лъжица! Сервирайте с пай, кекс, задушени или пресни плодове.
РЕЦЕПТА:
Готов продукт – около 900 гр.
СЪСТАВКИ
2 чаени лъжички канела Picantina
1 ч.л. ванилова захар Picantina
1 чаша пълномаслено мляко
3/4 чаша захар
1/2 чаена лъжичка сол
2 чаши сладкарска сметана
6 жълтъка
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
1. Поставете канелата в малък, сух тиган, на слаб огън. Разбърквайте с лъжица и махнете от котлона, в момента, в който усетите аромата. Движете тигана и внимавайте да не препечете канелата.
2. Затоплете млякото, захарта, солта и канелата и 1 чаша сметана в средно голяма тенджера на среден огън, като разбърквате, докато получите хомогенна смес.
3. Докато млечната смес се затопли, поставете купа върху друга купа, пълна с лед. Разбийте останалата чаша сметана до получаване връхчета и я поставете в охлаждащата се купа. Сложете мрежеста цедка отгоре.
4. В отделна купа разбийте жълтъците. Бавно изсипете топлата млечна смес в жълтъците, като разбърквате непрекъснато, за да избегнете пресичането на яйцата. Изсипете сместа обратно в тенджерата, като прибавите и ваниловата захар.
5. Бъркайте сместа непрекъснато на среден огън с дървена лъжица или шпатула, устойчива на топлина, докато кремът стане гъст (като боза), така че сместа да полепва по лъжицата и да не се стича.
6. Изсипете крема, през цедката в купата със сметаната. Разбъркайте, докато изстине над ледената баня.
7. Поставете сместа във фризер, докато се замрази.
Сервирайте по желание и се отдайте на изкушението.
Bon Apetit! ????
П.П. ???? Следващият път може да приготвите Шоколадов сладолед, като заместите канелата с 2 с.л. висококачествено пълномаслено какао на прах Picantina.
Харесай
Коментари
Все още няма коментари към тази публикация.