fbpx

Канелен домашен сладолед – любимо изкушение

Сезонът на сладоледа е в разгара си, а пазарът е залят с голям избор от любимото ни ледено изкушение. Но няма нищо по-хубаво от домашно приготвената храна, нали?

А пробвали ли сте домашен сладолед? Домашен сладолед с канела?! Ммм, ето го, само на една рецепта разстояние от вас.

Знаем всички, какъв ароматен и топъл вкус притежава Канелата. И така, топло и студено се срещат на едно място в тази сладоледена лъжица! Сервирайте с пай, кекс, задушени или пресни плодове.

РЕЦЕПТА:

Готов продукт – около 900 гр.

СЪСТАВКИ

2 чаени лъжички канела Picantina

1 ч.л. ванилова захар Picantina

1 чаша пълномаслено мляко

3/4 чаша захар

1/2 чаена лъжичка сол

2 чаши сладкарска сметана

6 жълтъка

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

1. Поставете канелата в малък, сух тиган, на слаб огън. Разбърквайте с лъжица и махнете от котлона, в момента, в който усетите аромата. Движете тигана и внимавайте да не препечете канелата.

2. Затоплете млякото, захарта, солта и канелата и 1 чаша сметана в средно голяма тенджера на среден огън, като разбърквате, докато получите хомогенна смес.

3. Докато млечната смес се затопли, поставете купа върху друга купа, пълна с лед. Разбийте останалата чаша сметана до получаване връхчета и я поставете в охлаждащата се купа. Сложете мрежеста цедка отгоре.

4. В отделна купа разбийте жълтъците. Бавно изсипете топлата млечна смес в жълтъците, като разбърквате непрекъснато, за да избегнете пресичането на яйцата. Изсипете сместа обратно в тенджерата, като прибавите и ваниловата захар.

5. Бъркайте сместа непрекъснато на среден огън с дървена лъжица или шпатула, устойчива на топлина, докато кремът стане гъст (като боза), така че сместа да полепва по лъжицата и да не се стича.

6. Изсипете крема, през цедката в купата със сметаната. Разбъркайте, докато изстине над ледената баня.

7. Поставете сместа във фризер, докато се замрази.

Сервирайте по желание и се отдайте на изкушението.

Bon Apetit! ????

П.П. ???? Следващият път може да приготвите Шоколадов сладолед, като заместите канелата с 2 с.л. висококачествено пълномаслено какао на прах Picantina.

  Харесай
  Харесай

Коментари

Все още няма коментари към тази публикация.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *