Лесна мусака
Включваме фурната да загрява на 180°С и си приготвяме тава* с диаметър около 26 см. (Ако тиганът, в който готвите първоначално продуктите, не може да бъде използван във фурна.)
1. В тиган задушаваме нарязания морков за минутка-две. Добавяме каймата и разбъркваме за около 5-6 минути, докато каймата стане на трохи. Тогава изсипваме Picantina FixUР за мусака и 1 ч.ч. вода. Разбъркваме добре и оставяме водата да заври.
2. Прибавяме нарязаните картофи към каймата, още 1 ч.ч. вода и отново разбъркваме. Течността трябва да покрива почти изцяло каймата с картофите. Ако не я покрива, добавяме още 1 ч.ч. вода. Когато водата заври, слагаме във фурната. Печем, докато водата се редуцира и картофите омекнат.
Докато мусаката е във фурната, си приготвяме заливката.
1. В купа смесваме всички продукти за заливката и разбъркваме с вилица или бъркалка.
2. Когато течността се е редуцирала и картофите са омекнали, внимателно изсипваме заливката върху мусаката и отново връщаме съда във фурната за още 10 минути, докато придобие красив загар.
3. Сервираме, поръсена с пресен магданоз.
Благодарим за рецептата на CakeAndPancake!