Винен кебап
Слагаме 500 мл вода да загрее, но не да кипва.
Задушаваме месото с малко мазнина. След това го прехвърляме в купичка и в същия тиган, без да измиваме, добавяме нарязания лук и морков. Готвим, бъркайки непрекъснато, за няколко минути.
Добавяме виното и оставяме да изври. Докато течността извира, смесваме 500-те мл вода, които стоплихме в началото, с пакетчето Picantina FixUP винен кебап и разбъркваме. Когато течността от тигана почти се е изпарила, изсипваме водата, в която разтворихме фикса и добавяме бахара.
Връщаме месото и готвим на среден огън за 10-15 минути.
Сервираме върху сварен ориз. Поръсваме с чили и свеж кориандър.
Благодарим за рецептата на Ели Сърбева!