
Съставки:
1 бр. зелена чушка
1 бр. глава лук
400 г. черен боб от консерва
2 бр. печени царевици или от консерва около 300г.
щипка Picantina Ориент микс
1 ч.л. Picantina млян кимион
1 ч.л. Picantina сладък пушен червен пипер
130g панко галета
2 бр. яйца размер L
Използвани продукти:



Зеленчукови кюфтенца с царевица
Начин на приготвяне:
Приготвяме си тава за печене, покрита с хартия за печене. Нарязваме чушката и лука на дребно и ги задушаваме с малко масло на тиган. Изрязваме с нож зрънцата на царевицата от кочана.
В купа изсипваме 2/3 от боба и намачкваме с вилица добре (или с преса за картофи). Добавяме чушката и лука, царевицата, останалия боб, яйцата, панко галетата и подправките. Разбъркваме добре и с ръце оформяме кюфтенцата. Подреждаме в тава и печем за около 20-25 минути във фурната загрята на 180°C. На средата на времето обръщаме всички кюфтенца с шпатула, за да се изпекат равномерно от двете страни.
Може да сервираме в плоска питка с млечен сос и свежи салати или върху канапе домашен хумус и прясна рукола. Подходяща гарнитура е и мус от авокадо. Към сместа за кюфтенцата може да прибавим 1-2 с.л. доматена паста или барбекю сос. Те ще придадат повече аромат и лека барбекю нотка. След изпичане, оставяме да изстинат и прибираме в кутия до момента на използване.
Благодарим за тази вкусна рецепта на Eли от cakeandpankace!
Вижте видео рецептата:
View this post on Instagram