Съставки:

1 бр. зелена чушка
1 бр. глава лук
400 г. черен боб от консерва
2 бр. печени царевици или от консерва около 300г.
щипка Picantina Ориент микс
1 ч.л. Picantina млян кимион
1 ч.л. Picantina сладък пушен червен пипер
130g панко галета
2 бр. яйца размер L

Използвани продукти:

Зеленчукови кюфтенца с царевица

Приготвяне
20 мин
Порции
6
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Пригответе си тава за печене, покрита с хартия за печене. Нарежете чушката и лука на дребно и ги задушете с малко масло на тиган. Изрежете с нож зрънцата на царевицата от кочана.
В купа изсипете 2/3 от боба и намачкайте с вилица добре (или с преса за картофи). Добавете чушката и лука, царевицата, останалия боб, яйцата, панко галетата и подправките. Разбъркайте добре и с ръце оформете кюфтенцата. Подредете в тава и изпечете за около 20-25 минути във фурната загрята на 180С. На средата на времето обърнете всички кюфтенца с шпатула, за да се изпекат равномерно от двете страни.
Може да сервирате в плоска питка с млечен сос и свежи салати или върху канапе домашен хумус и прясна рукола. Подходяща гарнитура е и мус от авокадо. Към сместа за кюфтенцата може да прибавите 1-2 с.л. доматена паста или барбекю сос. Те ще придадат повече аромат и лека барбекю нотка. След изпичане, оставете да изстинат и приберете в кутия до момента на използване.

Благодарим за тази вкусна рецепта на Eли от cakeandpankace!

 

Вижте видео рецептата:

View this post on Instagram

A post shared by CakeAndPancake (@cakeandpancake)