fbpx

Съставки:

2 броя тиквички, нарязани на тънки ленти
50 мл зехтин
½ ч.л. Picantina босилек
½ ч.л. Picantina мащерка
½ ч.л. Picantina магданоз
Picantina италиански микс, черен пипер, сол
60 г настърган пармезан
3 с.л. галета
80 г пилешка или пуешка шунка нарязана на тънки слайсове
100 г кашкавал на слайсове

Използвани продукти:

Запечени рулца с тиквички, шунка и кашкавал

Приготвяне
50 мин
Порции
6
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Нарязваме тиквичките на тънки ленти, поставяме ги върху горещ оребрен тиган без мазнина за 20-30 секунди от всяка страна (така ще омекнат и ще бъдат удобни за завиване).

В чиния с голям диаметър смесваме подправките със зехтина.

В друга чиния смесваме пармезана и галетата.

Всяко парче тиквичка потапяме в зехтина с подправките от двете страни, овалваме в пармезана и галетата.

Върху всяко парче тиквичка поставяме от шунката и парче кашкавал, завиваме на стегнато руло.

Поставяме така оформените рула в тавичка за печене в изправена форма. Поръсваме на вкус.

Изпечаме рулата от тиквички за 20-30 минути на 180°С.

Сервираме със свежа салата и се наслаждаваме.

Благодарим за рецептата на Таня Донева!

2 харесвания