Съставки:
2 броя тиквички, нарязани на тънки ленти
50 мл зехтин
½ ч.л. Picantina босилек
½ ч.л. Picantina мащерка
½ ч.л. Picantina магданоз
Picantina италиански микс, черен пипер, сол
60 г настърган пармезан
3 с.л. галета
80 г пилешка или пуешка шунка нарязана на тънки слайсове
100 г кашкавал на слайсове
Използвани продукти:
Запечени рулца с тиквички, шунка и кашкавал
Начин на приготвяне:
Нарязваме тиквичките на тънки ленти, поставяме ги върху горещ оребрен тиган без мазнина за 20-30 секунди от всяка страна (така ще омекнат и ще бъдат удобни за завиване).
В чиния с голям диаметър смесваме подправките със зехтина.
В друга чиния смесваме пармезана и галетата.
Всяко парче тиквичка потапяме в зехтина с подправките от двете страни, овалваме в пармезана и галетата.
Върху всяко парче тиквичка поставяме от шунката и парче кашкавал, завиваме на стегнато руло.
Поставяме така оформените рула в тавичка за печене в изправена форма. Поръсваме на вкус.
Изпечаме рулата от тиквички за 20-30 минути на 180°С.
Сервираме със свежа салата и се наслаждаваме.
Благодарим за рецептата на Таня Донева!