fbpx

Съставки:

200 г краве сирене
125 г крема сирене
шепа смлени, печени лешници

Подправки на вкус:
Picantina чесън на гранули /солница/
Picantina микс от пипери
Picantina чили
(за по-пикантен вкус)

За овалване:
накълцани на ситно сушени боровинки или папая
смлени запечени лешници
сусам или семена чия

Използвани продукти:

Трюфели от сирене

Приготвяне
15 мин
Порции
4
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

В купа смесваме всички съставки и разбъркваме до хомогенна смес. Оформяме топчета с големина на орех.

Доверяваме се на фантазията си при украсата. Може да поставим цяла ядка или боровинка във вътрешността на трюфелите, след което да оваляме по желание – в микс от сушени плодове и ядки или поотделно, със сусам, семена от чия.

Ако ни остане смес или търсим разнообразие, може да добавим и пикантна нотка – например Picantina чили.
Пълним една сурова червена чушка и я режем на кръгчета.

Необходимо е готовите трюфели да се охладят преди сервиране.
Подреждаме в чиния заедно със солени крекери и пресни плодове /ябълки, грозде розе/.

Комбинираме с любима напитка и се наслаждаваме на перфектно предястие в любима компания.  

Picantina. Подправено с вкус.

  Харесай