Съставки:
200 г краве сирене
125 г крема сирене
шепа смлени, печени лешници
Подправки на вкус:
Picantina чесън на гранули /солница/
Picantina микс от пипери
Picantina чили (за по-пикантен вкус)
За овалване:
накълцани на ситно сушени боровинки или папая
смлени запечени лешници
сусам или семена чия
Използвани продукти:
Трюфели от сирене
Начин на приготвяне:
В купа смесваме всички съставки и разбъркваме до хомогенна смес. Оформяме топчета с големина на орех.
Доверяваме се на фантазията си при украсата. Може да поставим цяла ядка или боровинка във вътрешността на трюфелите, след което да оваляме по желание – в микс от сушени плодове и ядки или поотделно, със сусам, семена от чия.
Ако ни остане смес или търсим разнообразие, може да добавим и пикантна нотка – например Picantina чили.
Пълним една сурова червена чушка и я режем на кръгчета.
Необходимо е готовите трюфели да се охладят преди сервиране.
Подреждаме в чиния заедно със солени крекери и пресни плодове /ябълки, грозде розе/.
Комбинираме с любима напитка и се наслаждаваме на перфектно предястие в любима компания.
Picantina. Подправено с вкус.