Съставки:

Телешки джолан - 1 бр.
Картофи - 400 гр.
Моркови - 2 бр.
Домати 2 бр. настъргани
Лук - 2 бр. или сушен лук Picantina
Слънчогледово олио - 5 с.л.
Черен пипер - 10 зърна
Оцет - 1 с.л.
Магданоз - 1 ч.л.
Сол на вкус

Използвани продукти:

Телешко варено

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1)
Loading...
Приготвяне
60 мин
Порции
6
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Първото нещо, което трябва да направите, е да подготвите месото. Измийте добре телешкия джолан и го сложете в тенджера с вода на котлона. Когато водата заври, премахнете образувалата се пяна, прецедете бульона и сложете тенджерата обратно на колона. Добавете във водата 1 с.л. оцет, 10 зърна “Черен пипер на зърна” Picantina и 1 ч.л. сол. Оставете така подготвеното ястие да ври, докато джоланът стане напълно готов. Ако количеството на водата намалее, долейте, така че количеството вода винаги да е над месото.  

През това време, докато изчаквате, обелете картофите и лука и ги нарежете на кубчета. Почистете морковите и ги нарежете на кръгчета.

Когато месото се свари, извадете го от тенджерата и го обезкостете. Нарежете го на парчета и го върнете обратно в супата, заедно със зеленчуците. Оставете така ястието, докато зеленчуците се сварят напълно.

Това традиционно българско ястие се поднася горещо и с пресен магданоз или щипка “Магданоз” Picantina.