
Съставки:
~7-8 бр. питки за такос
1-2 бр. денвър стек в зависимост колко броя такос ще приготвим
1 с.л. морска сол може и пушена
1 стрък розмарин
1 с.л. масло
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА КРЕМ ОТ АВОКАДО:
1-2 бр. авокадо грийнскин
сок от 1/2 лайм
1/2 ч.л. Picantina чесън на прах
4-5 с.л. зехтин
1-2 с.л. студена вода
1/3 ч.л. сол
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА МАНГО САЛЦА:
10 бр. чери домати
1 бр. авокадо на парченца
100 г царевица
150 г червен боб
1 бр. малка глава червен лук, нарязан на дребно
сок от един лайм
30 мл зехтин
2 бр. манго на кубчета
1 бр. червена чушка, нарязана на кубчета
1 бр. зелена чушка, нарязана на кубчета
1-2 ч.л. Picantina сладък червен пипер
1/2 ч.л. Picantina джинджифил
1 ч.л. Picantina пушен червен пипер
~1/2 ч.л. Picantina микс пипери
1 връзка кориандър или магданоз
сол на вкус
Използвани продукти:





Такос с телешко и манго салца
Начин на приготвяне:
Започваме с приготвянето на стека, за да има време да почине, преди да го нарежем.
Нагорещяваме тиган добре и слагаме клонката розмарин, за да се нагорещи и да си пусне аромата. След това прибавяме и стека и готвим до желаната степен на изпичане (по 3 минути от страна за средно изпечено). След като се изпече, пренасяме върху дъска и слагаме 1 с.л. масло отгоре. Оставяме месото да почине, докато приготвим салцата.
За салцата:
Нарязваме магданоза/кориандъра на дребно и след това изсипваме всички продукти в дълбока купа и разбъркваме добре. Оставяме настрана.
За авокадо соса:
Изсипваме всичко в блендер и блендираме до хомогенна смес. За по-течен сос, може да сложим още 1 с.л. вода. Опитваме на вкус и подправяме по желание.
За сглобяване на такосите:
Нарязваме стека на тънко, а след това на дребни парченца. Осоляваме с морска сол. В питката слагаме от салцата, отгоре от месото и накрая от авокадо соса. Изтискваме няколко капки лайм отгоре и сервираме.
Благодарим за рецептата на CakeAndPancake!