fbpx

Съставки:

3-4 филета от сьомга
2 с. л. GrillHouse Fish
2 с. л. масло
½ ч. л. Picantina чесън на гранули
1 бр. лук шалот, нарязан на ситно
1/4 чаша бяло вино
100 г крема сирене
150 г пресен бейби спанак
2-3 с. л. галета Picantina
1/3 ч.ч. настърган пармезан
Сол и черен пипер на вкус
1 опаковка свежо бутер тесто
1 жълтък за намазване + 2 ч. л. вода
Сусам за поръсване

Използвани продукти:

Сьомга Уелингтън

Приготвяне
60 мин
Порции
4
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Маслото се загрява на среден огън и се добавят нарязаният шалот и чесънът.  Готви се около 2 минути, и се слага крема сиренето, бърка се за 1 минута. После се прибавя спанакът, панировката и сиренето пармезан. 

Бутер тестото се разгъва върху леко набрашнена повърхност и се разрязва на три части, достатъчно големи, за да бъде навита сьомгата. 

В средата на всеки лист бутер тесто се поставя по едно овкусено парче филе, краищата трябва да стърчат достатъчно, за да се изпече добре. Разпределете спаначената смес равномерно върху филетата.

Краищата на бутер тестото се намазват с яйчен жълтък, разбит с 2 ч. л. вода и щипка сол. Тестото се завива около филетата и се обръща надолу със затворените краища. Филетата се поставят върху тавичка, постлана с хартия за печене. Повърхността им се нарязва леко, след което се намазват с жълтъка и се поръсват със сусам и щипка сол. Печете на 200°С за 30-35 минути. 

Благодарим за тази вкусна рецепта на Таня Донева

Историята

В най-хубавия месец от година, изпълнен с празници, които ни събират заедно у дома и на масата, месец на светлина, топлина, усмивки и УЮТ. Хубавата храна е задължителен спътник, без който нищо не може да бъде същото.

Вижте видео рецептата:

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Tania Doneva (@donevatania)

  Харесай