fbpx

Съставки:

3-4 филета от сьомга
2 с.л. Picantina Grillhouse за риба и морски дарове
2 с.л. масло
½ ч.л. Picantina чесън на гранули
1 бр. лук шалот, нарязан на ситно
1/4 чаша бяло вино
100 г крема сирене
150 г пресен бейби спанак
2-3 с.л. Picantina галета
1/3 ч.ч. настърган пармезан
Сол и черен пипер на вкус
1 опаковка свежо бутер тесто
1 жълтък за намазване + 2 ч.л. вода
Сусам за поръсване

Използвани продукти:

Сьомга Уелингтън

Приготвяне
60 мин
Порции
4
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Маслото загряваме на среден огън и добавяме нарязания шалот и чесънът. Готвим около 2 минути и слагаме крема сиренето, бъркаме за 1 минута, а след това прибавяме спанака, панировката и пармезана. 

Бутер тестото разгъваме върху леко набрашнена повърхност и разрязваме на три части, достатъчно големи, за да бъде навита сьомгата. 

В средата на всеки лист бутер тесто поставяме по едно овкусено парче филе, краищата трябва да стърчат достатъчно, за да се изпече добре. Разпределяме спаначената смес равномерно върху филетата.

Краищата на бутер тестото намазваме с яйчен жълтък, разбит с 2 ч. л. вода и щипка сол. Тестото завиваме около филетата и го обръщаме надолу със затворените краища. Филетата поставяме върху тавичка, постлана с хартия за печене. Повърхността им нарязваме леко, след което намазваме с жълтъка и поръсваме със сусам и щипка сол. Печем на 200°С за 30-35 минути. 

Благодарим за тази вкусна рецепта на Таня Донева

Историята

В най-хубавия месец от година, изпълнен с празници, които ни събират заедно у дома и на масата, месец на светлина, топлина, усмивки и УЮТ. Хубавата храна е задължителен спътник, без който нищо не може да бъде същото.

Вижте видео рецептата:

 

Вижте тази публикация в Instagram.

 

Публикация, споделена от Tania Doneva (@donevatania)

  Харесай