Съставки:
250 г кайма
100 мл доматен сок
2 бр. моркови
1 глава лук
1 ч.ч. фиде
3 с.л. слънчогледово олио
½ ч.л. червен пипер и сол
1 бр. зеленчуков бульон
1/1 ч.л. чубрица
За застройката:
1 бр. жълтък
5 с.л. кисело мляко
Използвани продукти:
Супа топчета
Начин на приготвяне:
Първо слагаме вода в тенджерата и изчакваме да заври. Оформяме топчета от 250 г кайма и ги слагаме във водата, заедно с 1 глава ситно нарязан лук и 2 настъргани моркова. След това прибавяме 2 шепи фиде, половин ч.л Picantina Млян черен пипер, Picantina Ронена чубрица, половин ч.л. сол и Picantina Зеленчуков бульон. Слагаме и 3 ч.л. слънчогледово олио и 100 мл доматено пюре.
Приготвяме застройка от 5 с.л. кисело мляко и 1 разбит жълтък. Когато супата е готова, махаме я от котлона и внимателно, на тънка струйка, добавяме застройката.
Ако нямате достатъчно време да направите тази вкусна българска рецепта, можете да опитате домашна супа топчета на Picantina.
За няколко минути можете да приготвите 4 вкусни порции супа и обядът е готов.