fbpx

Съставки:

Кайма - 250 г.
Доматен сок - 100 мл.
Моркови - 2 бр.
Лук - 1 глава
Фиде - една чаена чаша
Слънчогледово олио - 3 с.л.
Червен пипер и сол - ½ ч.л.
Зеленчуков бульон - 1 бр.
Чубрица - половин ч.л.

За застройката:
Жълтък - 1 бр.
Кисело мляко - 5 с.л.

Използвани продукти:

Супа топчета

Приготвяне
60 мин
Порции
6
Трудност
Средна

Начин на приготвяне:

Първо сложете вода в тенджерата и изчакайте да заври. Оформете топчета от 250 г.  кайма и ги сложете във водата, заедно с 1 глава ситно нарязан лук и 2 настъргани моркова. След това прибавете 2 шепи фиде, половин чаена лъжичка “Млян черен пипер” Picantina, “Ронена чубрица” Picantina, половин ч.л. сол и “Зеленчуков бульон” Picantina. Сложете и 3 ч.л. слънчогледово олио и 100 мл. доматено пюре.

Пригответе застройка от 5 с.л. Кисело мляко и 1 разбит жълтък. Когато супата е готова, махнете я от котлона и внимателно, на тънка струйка, добавете застройката.

Ако нямате достатъчно време да направите тази вкусна българска рецепта, можете да опитате домашна супа топчета на Picantina.
За няколко минути можете да приготвите 4 вкусни порции супа и обядът е готов.

 

  Харесай