fbpx

Съставки:

1 ч.ч. леща
1 глава лук
1 червена чушка
2 моркова
1 ч.л. Picantina чесън на гранули
1⁄2 ч.л. Picantina чубрица
Picantina хималайска сол
5-6 с.л. олио

Използвани продукти:

Супа Леща

Приготвяне
60 мин
Порции
6
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Почистете лещата, изсипете я в тенджера и залейте със студена вода. Когато водата заври, добавете олиото, лука – ситно нарязан, чушката – на кубчета, морковите – настъргани, чесъна – на едро нарязан. Овкусете с Picantina подправките и добавете сол на вкус. Лещата се вари до пълно омекване, като след завиране котлонът се намалява на по-ниска степен и се оставя да къкри под капак.

Съвет: Ако не разполагате с пресни зеленчуци, може да използвате 2-3 с.п. Picantina сушени зеленчуци – 100% цели парченца натурални градински зеленчуци.

  Харесай