Съставки:
1⁄4 пакет спагети
5 яйца
100 г пармезан или пекорино
100 г пушен бекон (панчета или гуанчале)
1 ч.л. прясно смлян черен пипер Picantina
Използвани продукти:
Спагети Карбонара
Начин на приготвяне:
Слагаме спагетите във вряща вода с малко сол. Докато чакаме пастата, в купа слагаме 4 жълтъка и едно цяло яйце.
Разбиваме добре и добавяме настъргания пармезан или пекорино. Разбъркваме и овкусяваме с прясно смления черен пипер. В загрят тиган без мазнина приготвяме бекона до златисто. Лъжица от отделената мазнина от бекона можем да добавим към яйчената смес. Само трябва да внимаваме да не е прекалено гореща, за да не сготвим яйцата.
Когато пастата е готова, я добавяме към бекона в тигана. След това махаме от котлона и добавяме сместа с яйцата и сиренето като разбъркваме непрекъснато, за да се получи кремообразен сос.
Сервираме с още черен пипер и се наслаждаваме на една от най-големите италиански класики у дома.
Благодарим за рецептата на Bivouac!