Съставки:
7 вратни пържоли
Зеленчуци по избор:
1 тиквички
1 патладжан
3 чушки
5 гъби (големи печурки)
1 лук
За маринатата на месото:
1/2 глава лук
5 с.л. зехтин
5 с.л. соев сос
2 с.л. мед
2 с.л. горчица
2 с.л. Picantina подправка за барбекю и скара
За маринатата на зеленчуците:
сокът на 1 лимон
8 с.л. зехтин
3 с.л. ябълков оцет
3 скилидки чесън
черен пипер
1 с.л. Picantina подправка за барбекю и скара
За дресинга:
сокът на 1 лимон
1 с.л. ябълков оцет
4-5 с.л. зехтин
¼ връзка копър
сол на вкус
Използвани продукти:

Сочни пържоли и зеленчуци на скара
Начин на приготвяне:
Смесваме съставките за всяка от маринатите в отделни купи, разбъркваме добре, разпределяме върху месото и зеленчуците. Оставяме в хладилник за час-два месото и зеленчуците да поемат ароматите и вкусовете. Печем на скара или барбекю. След изпичането поставяме зеленчуците в съд с капак, за да се задушат и да запазят сочността си. Месото не го покриваме, но го оставяме да почине 10-тина минути преди да го разрежем. Сервираме в чиния от месото и зеленчуците и заливаме с дресинга за разкож.
Благодарим за рецептата на Вероника Георгиева!

