
Съставки:
800 г пилешко филе
Picantina подправка за пиле
100 г кисело мляко
Използвани продукти:


Сочни пилешки филенца
Приготвяне
30 мин
Порции
4
Трудност
Лесна
Начин на приготвяне:
Киселото мляко разбиваме с 1 пълна с.л. от подправката за пиле. Предварително измитото и подсушено пилешко филе нарязваме на пържоли. На всяка правим по няколко недълбоки прореза. Пържолките овалваме в сместа. Подреждаме в съда за печене. Напръскваме със зехтин и печем във фрайър на 180°С за 20 минути. Можем да го направим и в предварително загрята на същите градуси фурна. Гарнираме с микс зелени салати с киноа, чери домати и балсамико и поръсваме с копър за разкош.
Благодарим за рецептата на Ивайла Тодорова!