fbpx

Съставки:

1 пакетче Picantina FixUP Сочни пържоли
200 г гъби
4 бр. свински котлети
200 мл сметана
200 г спанак 200

За маринатата на месото:
1 л вода
60 г сол
50 г кафява захар
Черен пипер зърна
2 бр. дафинов лист
Мащерка
2 скилидки чесън

Използвани продукти:

Сочни пържоли

Приготвяне
30 мин
Порции
30
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Маринатата (саламура) кипваме, след това трябва да изстине напълно, преди да залеем месото с нея. Може да добавим лед, за да ускорим процеса.

След като залеем пържолите, добре е да преседят поне 4-5 часа, за да се овкусят напълно. Може да ги заложим от предишния ден или сутринта преди да тръгнем за работа.

След като извадим пържолите от маринатата, ги запечатваме на тиган. В същия тиган сотираме и гъбите.

За соса използваме Picantina FixUP за сочни пържоли и към него добавяме по 200 мл течна сметана за готвене и вода (общо 400 мл). Слагаме всичко в една тавичка и печем за около 20 минути. Към пържолите с гъбки добавяме и една хубава порция сотиран спанак!

Лесна, бърза и вкусна вечеря!

Благодарим за рецептата на шеф Виолета!

4 харесвания