
Съставки:
6 чери домата
2 печени чушки
130 г сирене
100 г кашкавал
25 г твърдо масло
Picantina шарена сол
зехтин за намазване на гювечетата
2 яйца
1 връзка пресен лук
Използвани продукти:

Сирене по шопски
Начин на приготвяне:
Първо подготвяме продуктите – нарязваме чери доматите на колелца, а печените чушки, сиренето, кашкавала и маслото – на кубчета. Намазваме гювечетата с малко зехтин. На дъното поставяме чери домати и печени чушки, поръсваме с шарена сол. След това добавяме сиренето, кашкавала, още малко домати, масло и шарена сол. Редим така, че да оставим малко място по средата за яйцето. Захлупваме гювечетата с капак и изпичаме в предварително загрята фурна на 180°С за 10-12 минути. Изваждаме гювечетата и добавяме яйцата. Връщаме във фурната за още 5 минути без капак. Готовите гювечета поръсваме с още малко шарена сол, пресен лук за цвят и свежест и да им се насладим, докато са оше топли.
Благодарим за рецептата на Ваня Грозева!