
Съставки:
800 г филе от риба по избор
За соса:
2 ч.л. горчица
2 с.л. прясно изцеден лимонов сок
1 1/2 с.л. мед
30 – 40 мл зехтин екстра върджин
1 1/2 с.л. Picantina GRILLHOUSE микс от подправки за риба
20 мл портокалов сок
20 мл сок от ананас (консерва)
1/2 ч.л. Picantina чесън на гранули
Използвани продукти:


Шишчета от риба с цитрусов сос
Приготвяне
60 мин
Порции
2
Трудност
Средна
Начин на приготвяне:
Започнете с приготвяне на соса:
- Всички продукти, необходими за соса, се изсипват в касерола: горчицата, медът, зехтинът, подправките за риба, чесънът, сокът от портокал и лимон и сокът от ананас. Сосът се готви на слаб огън, а течността не трябва да кипва. Разбъркайте до хомогенна смес, докато медът се разтопи. Свалете от огъня. Подправете по ваш вкус, като добавите още малко мед или допълнително зехтин.
- За авокадо соса:
Авокадото се обелва и се намачква в хаванче или блендер. Добавете 1/3 от цитрусовия сос и отново намачкайте до хомогенна смес. Може да добавите още малко зехтин, за да стане по-рядко. - Нагорещете барбекюто и си пригответе шишчета.
Почистете рибата от кожата и костите и нарежете на еднакви по големина парчета. Шишчетата се нанизват и се изпичат на барбекюто и се намазват с цитрусовия сос, след като свалите от огъня. Шайбите ананас се намачкват с цитрусовия сос се изпичат на барбекюто. Накрая изпечете царевицата.
Композиране на ястието:
Сервирайте всичко, докато е топло, с двата вида сос.
Благодарим за тази вкусна рецепта на @cakeandpancake