Съставки:

800 г филе от риба по избор
За соса:
2 ч.л. горчица
2 с.л. прясно изцеден лимонов сок
1 1/2 с.л. мед
30 – 40 мл зехтин екстра върджин
1 1/2 с.л. Picantina GRILLHOUSE микс от подправки за риба
20 мл портокалов сок
20 мл сок от ананас (консерва)
1/2 ч.л. Picantina чесън на гранули

Използвани продукти:

Шишчета от риба с цитрусов сос

Приготвяне
60 мин
Порции
2
Трудност
Средна

Начин на приготвяне:

Започнете с приготвяне на соса:

  1. Всички продукти, необходими за соса, се изсипват в касерола: горчицата, медът, зехтинът, подправките за риба, чесънът, сокът от портокал и лимон и сокът от ананас. Сосът се готви на слаб огън, а течността не трябва да кипва. Разбъркайте до хомогенна смес, докато медът се разтопи. Свалете от огъня. Подправете по ваш вкус, като добавите още малко мед или допълнително зехтин.
  2. За авокадо соса: 
    Авокадото се обелва и се намачква в хаванче или блендер. Добавете 1/3 от цитрусовия сос и отново намачкайте до хомогенна смес. Може да добавите още малко зехтин, за да стане по-рядко.
  3. Нагорещете барбекюто и си пригответе шишчета.
    Почистете рибата от кожата и костите и нарежете на еднакви по големина парчета. Шишчетата се нанизват и се изпичат на барбекюто и се намазват с цитрусовия сос, след като свалите от огъня. Шайбите ананас се намачкват с цитрусовия сос се изпичат на барбекюто. Накрая изпечете царевицата.

Композиране на ястието:

Сервирайте всичко, докато е топло, с двата вида сос.

Благодарим за тази вкусна рецепта на @cakeandpancake