Съставки:
500 г кайма смес (телешко и свинско 50/50)
1 бр. голяма глава лук, нарязан на ситно
1 бр. червена чушка, нарязана на ситно
2 стръка пресен лук, нарязан
1 ч.ч . настърган кашкавал
1½ ч.л. Picantina подправка за кайма
5-6 бр. тортила питки
За намазване: зехтин + Picantina пушен червен пипер
Сос от кисело мляко:
300 г гъсто кисело мляко
½ ч.л. Picantina чесън на гранули
сол /по желание/
Допълнително:
доматен сос тип Маринара или друг за гарниране
Използвани продукти:



Шиш кебап в тортила питки
Начин на приготвяне:
Омесваме каймата с нарязания кромид лук, пресния лук, чушката и Picantina подправка за кайма.
Прибавяме настъргания кашкавала и омесваме отново.
Поставяме около 100 г от каймата върху всяка тортила питка и я разпределяме равномерно по цялата повърхност.
Навиваме тортилата на плътно руло и нарязваме на части с дебелина около 2 см.
Подреждаме парчетата върху дървени шишчета и ги поставяме в тава за печене.
Намазваме ги по повърхността с малко зехтин, смесен с пушен червен пипер.
Поставяме тавата за печене в предварително загрята фурна на 220°C за около 20-25 минути.
Сервираме със соса от кисело мляко и малко доматен сос (може и пикантен).
Благодарим за рецептата на Таня Донева!

