
Съставки:
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 глава бял лук
1 домат
50 г доматена паста
2 яйца
10 мл растителна мазнина
1 ч.л. Picantina Кимион млян
1 ч.л. Picantina Чубрица
1 ч.л. Picantina Orient Mix
1 ч.л. Picantina чесън на прах
Използвани продукти:




Шакшука
Приготвяне
20 мин
Порции
2
Трудност
Лесна
Начин на приготвяне:
В тенджера с дълбоко дъно се налива 10мл растителна мазнина и една глава бял лук, нарязан на тънко. Добавят се нарязаните зеленчуци, задушават се до омекване. Овкусяват се с подправките. Зеленчуците се прехвърлят в огнеупорен съд, с лъжица се оформят две гнезда, в които се чукват яйцата. Ястието се запича в загрята фурната на 200°C за 15 минути.