Съставки:
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 глава бял лук
1 домат
50 г доматена паста
2 яйца
10 мл растителна мазнина
1 ч.л. Picantina Кимион млян
1 ч.л. Picantina Чубрица
1 ч.л. Picantina Orient Mix
1 ч.л. Picantina чесън на прах
Използвани продукти:
Шакшука
Приготвяне
20 мин
Порции
2
Трудност
Лесна
Начин на приготвяне:
В тенджера с дълбоко дъно наливаме 10 мл растителна мазнина и една глава бял лук, нарязан на тънко. Добавяме нарязаните зеленчуци, задушаваме ги до омекване. Овкусяваме с подправките. Зеленчуците прехвърляме в огнеупорен съд, с лъжица оформяме две гнезда, в които чукваме яйцата. Ястието запичаме в загрята фурна на 200°C за 15 минути.