
Съставки:
~750-1000 г телешка кайма
200 г домашен кетчуп с по-малко захар
2-3 с.л. Picantina Grillhouse микс за червено месо
1 ч.л. Picantina чили
1 ч.л. Picantina чесън на гранули
2 ч.л. горчица
1 бр. голяма зелена чушка
1 ч.л. уорчестър сос
3-4 бр. царевица
6 бр. питки за сандвич/бургер
12 бр. слайса чедър
няколко супени лъжици домашна майонеза
За домашния кетчуп:
200 г доматено пюре
130 г доматена паста
2 глави лук, нарязани на дребно
30 г кафява захар
2 с.л. оцет
1 ч.л. чесън на гранули
½ ч.л. пушен червен пипер
30 мл зехтин
сол на вкус
1 ч.л. риган
Използвани продукти:

Сандвич Sloppy Joe
Начин на приготвяне:
Начин на приготвяне на домашния кетчуп:
Задушаваме лука в зехтина. Прибавяме доматената паста и разбъркваме. Изсипваме и доматеното пюре. Намаляваме силата на огъня. Добавяме захарта и оцета, чесъна и пушения червен пипер. Оставяме да къкри на слаб огън за 10 минути, като разбъркваме често.
Начин на приготвяне на месото за сандичите:
Измиваме и нарязваме зелената чушка на дребно. Изсипваме каймата в дълбок и достатъчно голям тиган, предварително загрят силно. Разбъркваме добре.
Прибавяме подправките, домашния кетчуп, горчицата, уорчестър соса и разбъркваме добре. Добавяме зелената чушка, нарязана на дребни парченца и намаляме силата на огъня. Оставяме да се готви около 10-15 минути, като разбъркваме от време на време, за да не загори каймата.
Сглобяване на сандвича:
Нарязваме питката наполовина. Слагаме в нагорещен тиган по два слайса чедър един върху друг. Отгоре поставяме долната част на питката с отрязаното към чедъра, така че да залепне. Оставяме на тиган за около минута, за да се запече и внимателно обръщаме върху дъска/чиния за сервиране. Върху разтопения чедър слагаме няколко супени лъжици от готовата кайма.
Намазваме капачето на сандвича с малко майонеза и захлупваме каймата. Сервираме веднага.
Благодарим за тази вкусна рецепта на cakeandpancake.