Съставки:

~750-1000 г. телешка кайма
200 г. домашен кетчуп с по-малко захар
2-3 с.л. Picantina Grillhouse микс от подправки за червено месо
1 ч.л.Picantina чили
1 ч.л. Picantina чесън на гранули
2 ч.л. горчица
1 бр. голяма зелена чушка
1 ч.л. уорчестър сос
3-4 бр. царевица в зависимост от броя на бургерите, които ще приготвяте (може да я приготвите варена или печена)
6 бр. питки за сандвич/бургер
12 бр. слайса чедър (или около 200 г. настърган)
няколко супени лъжици домашна майонеза

За домашния кетчуп:
200 г доматено пюре
130 г доматена паста
2 глави лук, нарязани на дребно
30 г кафява захар
2 с.л. оцет
1 ч.л. чесън на гранули
½ ч.л. пушен червен пипер
30мл зехтин
сол на вкус
1 ч.л. риган - по желание

Използвани продукти:

САНДВИЧ SLOPPY JOE

Приготвяне
30 мин
Порции
6
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

НАЧИН НА ПРИГОТВАНЕ НА ДОМАШНИЯ КЕТЧУП:

Задушете лука в зехтина. Прибавете доматената паста и разбъркайте. След това изсипете и доматеното пюре. Намалете силата на огъня. Добавете захарта и оцета, чесъна и пушения червен пипер. Оставете да къкри на слаб огън 10тина минути като разбърквате често.

Ако искате идеално гладка консистенция, може да блендирате.

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ НА МЕСОТО ЗА САНДВИЧИТЕ SLOPPY JOE:

Измийте и нарежете зелената чушка на дребно. Изсипете каймата в дълбок и достатъчно голям тиган, предварително загрят силно. Разбъркайте добре.

Прибавете подправките, домашния кетчуп, горчицата, уорчестър соса и разбъркайте добре. Добавете зелената чушка, нарязана на дребни парченца и намалете силата на огъня. Оставете да се готви около 10-15 минути като разбърквате от време на време, за да не загори каймата.

 

СГЛОБЯВАНЕ НА САНДВИЧА:

Нарежете питката наполовина. Сложете в нагорещен тиган по два слайса чедър един върху друг. Отгоре поставете долната част на питката с отрязаното към чедъра, така че да залепне. Оставете на тиган за около минута, за да се запече и внимателно обърнете върху дъска/чиния за сервиране. Върху разтопения чедър сложете няколко супени лъжици от готовата кайма.

Намажете капачето на сандвича с малко майонеза и захлупете каймата. Сервирайте веднага.

Благодарим за тази вкусна рецепта на cakeandpancake