
Съставки:
300 г крем сирене
150 г пушена сьомга
150 г заквасена сметана
100 г краве сирене
100 г майонеза
2-3 с.л. прясно изцеден лимонов сок
кората от един лимон
кората от един лайм
2-3 с.л. големи каперси
2-3 с.л. маслини по избор
връзка пресен копър
1 с.л. Picantina чили
сол на вкус
екстра върджин зехтин
1-2 с.л. мариновани репички
Използвани продукти:

Разядка с пушена сьомга
Начин на приготвяне:
Слагаме крем сиренето, заквасената сметана, майонезата, цитрусовата кора, лимоновия сок, сиренето и 3-4 с.л. зехтин в купа. Разбъркваме (намачквайки сиренето) с вилица.
Нарязваме копъра на дребно, а пушената сьомга на парченца и ги прибавяме към останалите продукти. Разбъркваме. Опитваме и ако е необходимо, добавяме сол на вкус.
НАЧИН НА СЕРВИРАНЕ:
В чиния с борд слагаме част от разядката. Заливаме със зехтин, прибавяме маслини, каперси и малко от маринованите репички. Поръсваме с чили и сервираме с крекери, квасен хляб или питки.
Благодарим за тази вкусна рецепта на @cakeandpancake.