Съставки:

3-4 бр. глави шалот
50 г. масло
900 г. домати от консерва
1 ч.л. Picantina мащерка
1 ч.л.Picantina сладък пушен червен пипер
1 ч.л. Picantina риган
2 ч.л. Picantina подправка за картофи
1 ч.л. Picantina морска сол
2-3 бр. средно големи тиквички
2-3 бр. средно големи патладжани
2-3 бр. средно големи картофа
1-2 бр. глави червен лук
2-3 бр. червени чушки
2-3 бр. зелени чушки

Използвани продукти:

Празничен рататуй с картофки

Приготвяне
60 мин
Порции
6
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Нарежете една от червените чушки на парченца, а всички останали зеленчуци – на тънки слайсове.

1. В дълбок тиган задушете шалота в масло. Прибавете нарязаната на парченца чушка и гответе на умерен огън до омекване. Добавете подправките. Разбъркайте добре.

2. Добавете доматите със соса и оставете за около 5 минути да се редуцира течността.

Свалете от огъня и подредете зеленчуците последователно – патладжан, чушка, лук, картоф, тиквичка. Слайсовете трябва да са плътно един до друг. Поръсете с мащерка, покрийте съда с капак и сложете да се пече без вентилатор за около 30 минути на загрята фурна на 200°. След това махнете капака/фолиото и допечете за още 20 минути до пълното омекване на зеленчуците.

Благодарим за тази вкусна рецепта на CakeAndPancake!

Историята

“Една чудесна рецепта за семейството, която спокойно може да бъде приготвяна както за основно, така и за гарнитура към някоя коледна пуйка. Посланието ми е да обръщаме повече внимание на семейните моменти от всекидневието, подкрепата и споделените емоции.”

Вижте видео рецептата:

Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от CakeAndPancake (@cakeandpancake)