Съставки:
3-4 бр. глави шалот
50 г масло
900 г домати от консерва
1 ч.л. Picantina мащерка
1 ч.л. Picantina сладък пушен червен пипер
1 ч.л. Picantina риган
2 ч.л. Picantina подправка за картофи
1 ч.л. Picantina морска сол
2-3 бр. средно големи тиквички
2-3 бр. средно големи патладжани
2-3 бр. средно големи картофа
1-2 бр. глави червен лук
2-3 бр. червени чушки
2-3 бр. зелени чушки
Използвани продукти:
Празничен рататуй с картофки
Начин на приготвяне:
Нарязваме една от червените чушки на парченца, а всички останали зеленчуци – на тънки слайсове.
1. В дълбок тиган задушаваме шалота в масло. Прибавяме нарязаната на парченца чушка и готвим на умерен огън до омекване. Добавяме подправките. Разбъркваме добре.
2. Добавяме доматите със соса и оставяме за около 5 минути да се редуцира течността.
Сваляме от огъня и подреждаме зеленчуците последователно – патладжан, чушка, лук, картоф, тиквичка. Слайсовете трябва да са плътно един до друг. Поръсваме с мащерка, покриваме съда с капак и слагаме да се пече без вентилатор за около 30 минути на загрята фурна на 200°С. След това махаме капака/фолиото и допичаме за още 20 минути до пълното омекване на зеленчуците.
Благодарим за тази вкусна рецепта на CakeAndPancake!
Историята
“Една чудесна рецепта за семейството, която спокойно може да бъде приготвяна както за основно, така и за гарнитура към някоя коледна пуйка. Посланието ми е да обръщаме повече внимание на семейните моменти от всекидневието, подкрепата и споделените емоции.”
Вижте видео рецептата:
Вижте тази публикация в Instagram.