
Съставки:
500 г пилешки гърди
600-700 г карфиол
5-6 с.л. зехтин
1/2 ч.л. Picantina хималайска сол
~300 г замразен грах
4-5 с.л. масло
1 с.л. Picantina копър (връхчета)
1/4 ч.л. Picantina микс от пипери
~300 г сладка царевица
сусам за поръсване отгоре
листенца пресен лук за поръсване отгоре
1 бр. авокадо
За терияки соса:
1/2 ч.ч. вода
2/3 ч.ч. соев сос с по-малко сол
1/4 ч.ч. кафява захар
2 с.л. царевично нишесте
1 с.л. оризов оцет
2 с.л. зехтин
1/3 ч.л. Picantina чесън на гранули
1 ч.л. Picantina сладък червен пипер
1 ч.л. Picantina джинджифил
1 ч.л. Picantina къри
Използвани продукти:







Поке купа с ориз от карфиол и пиле тарияки
Начин на приготвяне:
Първата стъпка е приготвянето на терияки соса. Смесваме всички подправки в купа и разбъркваме. Към готовия сос добавяме пилешките гърди, нарязани на хапки. Покриваме купата с фолио и мариноваме месото за около 20 минути.
Приготвяне на гарнитурите:
Бланшираме граха в подсолена вода за 2-3 минути, веднага след което го изсипваме в нагорещен тиган без мазнина. Готвим, докато се изпари останалата вода. Добавяме 2-3 с.л. масло, подправките – Picantina чесън на гранули, Picantina хималайска сол, Picantina микс от пипери и Picantina връхчета копър. Разбъркваме, похлупваме с капак и премахваме от котлона.
В друг съд варим царевицата в подсолена вода за около 5 минути. Отцеждаме, добавяме масло и сол на вкус.
Карфиолът почистваме и нарязваме на дребно до трохи или смиламе в чопър. Задушаваме в тиган с малко зехтин и сол на умерен огън за 10 минути.
Подреждаме пилешките хапки в тава, покрита с хартия за печене, печем ги в предварително загрята фурна на 200°C за около 20 минути или до готовност.
Композиране на ястието:
В дълбока чиния слагаме от ориза от карфиол, граха и царевицата. Подреждаме пилешки парченца, авокадо, нарязано на слайсове. Поръсваме с листенца пресен лук и сусам. Сервираме на любимите хора и се наслаждаваме на богатство от вкусове.
Благодарим за тази вкусна рецепта на cakeandpancake.