Съставки:

500 г пилешки гърди
600 – 700 г карфиол
5 – 6 с.л. зехтин
1/2 ч.л. Picantina хималайска сол
~300 г замразен грах
4 – 5 с.л. масло
1 с.л. Picantina копър (връхчета)
1/4 ч.л. Picantina микс от пипери
~300 г сладка царевица
сусам за поръсване отгоре
листенца пресен лук за поръсване отгоре
1 бр. авокадо

За терияки соса:
1/2 ч.ч. вода
2/3 ч.ч. соев сос с по-малко сол
1/4 ч.ч. кафява захар
2 с.л. царевично нишесте
1 с.л. оризов оцет
2 с.л. зехтин
1/3 ч.л. Picantina чесън на гранули
1 ч.л. Picantina сладък червен пипер
1 ч.л. Picantina джинджифил
1 ч.л. Picantina къри

Използвани продукти:

Поке купа с ориз от карфиол и пиле тарияки

Приготвяне
25 мин
Порции
4
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Първата стъпка е приготвянето на терияки соса. Смесете всички подправки в купа и разбъркайте. Към готовия сос добавате пилешките гърди, нарязани на хапки. Покрийте купата с фолио и мариновайте месото за около 20 минути.

Приготвяне на гарнитурите:
През това време бланширайте граха в подсолена вода за 2 – 3 минути, веднага след което го изсипете в нагорещен тиган без мазнина. Готви се, докато се изпари останалата вода. Добавете 2 – 3 с.л. масло, подправките – Picantina чесън на гранули, Picantina хималайска сол, Picantina микс от пипери и Picantina връхчета копър. Разбъркайте, похлупете с капак и отстранете от котлона.

В друг съд сварете царевицата в подсолена вода за около 5 минути. Отцедете, добавете масло и сол на вкус.

Карфиолът се почиства и се нарязва на дребно до трохи или се смила в чопър. Задушава се в тиган с малко зехтин и сол на умерен огън за 10 минути.
Подредете пилешките хапки в тава, покрита с хартия за печене, изпечете ги в предварително загрята фурна на 200°C за около 20 минути или до готовност.

Композиране на ястието:
В дълбока чиния сложете от ориза от карфиол, граха и царевицата. Подредете пилешки парченца, авокадо, нарязано на слайсове. Поръсете с листенца пресен лук и сусам. Сервирайте на любимите хора и се насладете на богатство от вкусове.

Благодарим за тази вкусна рецепта на cakeandpancake.