Съставки:
Необходими продукти за разядката със сирена:
250 г рикота
50 г пармезан
кората на един лайм
Picantina хималайска сол /солничка/
Picantina черен пипер /мелничка/
Picantina микс Италия /мелничка/
зехтин
Необходими продукти за запечените чери домати:
500 г чери домати
зехтин
Picantina хималайска сол /солничка/
Picantina черен пипер /мелничка/
Picantina микс Италия /мелничка/
Необходими продукти за скаридите:
300 г скариди
Picantina хималайска сол /солничка/
Picantina черен пипер /мелничка/
Picantina микс Италия /мелничка/
краве масло за пържене
Използвани продукти:
Плато с разядка със сирена, запечени чери домати и скариди
Начин на приготвяне:
Начин на приготвяне на разядката със сирене:
Рикотата намачкваме с вилица и към нея добавяме настъргания пармезан.
Добавяме кората от лайм, зехтина и овкусяваме със сол, пипер и микс Италия.
Начин на приготвяне на запечените чери домати:
Чери доматите разполовяваме и слагаме в тавичка. Добавяме зехтина и подправките и печем 20 минути на 170°C.
Начин на приготвяне на скаридите:
Почистваме скаридите и ги овкусяваме с подправките. Пържим в масло до порозовяване.
Сервираме на голямо плато с брускети. Може да направим брускети, като препечем хляб и добавим малко от разядката със сирена и малко от печените домати, а след това да полеем със зехтин.
Picantina. Подправено с вкус.
Вижте тази публикация в Instagram.