
Съставки:
2 броя пилешки гърди (двойни, около 500 г)
1 пакетче Picantina FIXUP Гъбен за месо и зеленчуци
250 г гъби
50 г бейби спанак
шепа маслини
300 мл вода
200 мл сметана за готвене
3 с.л. масло
3 с.л. брашно
3 с.л. галета
сол/черен пипер
олио
ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ:
Предварителна подготовка: 10 мин.
Готвене: 20 мин.
Използвани продукти:

Пилешко с гъби и бейби спанак
Начин на приготвяне:
Както всеки път: започваме, като си подготвим всички необходими продукти на масата. Така те ще ни бъдат под ръка. Нарязваме гъбите на парчета по желание:
В подходящ тиган слагаме маслото и малко олио да загреят и запържваме гъбите от всички страни, докато придобият красив карамелен цвят.
Докато гъбите се готвят, разрязваме гърдите на по-тънки пържолки, като дори може да ги начукаме леко, ако искаме да станат още по-бързо. Овкусяваме ги със сол, черен пипер и овалваме в олио, а след това всяка пържолка овалваме в брашно, смесено с галета.
На съседен котлон, в предварително загрята мазнина, пържим месото от всяка страна, докато придобие златист загар и от двете страни и се изпече добре.
През това време гъбите също ще са готови и ще прибавим към тях бейби спанака, на който му трябва буквално една минута.
И маслините.
Към тях ще прибавим и съдържанието на фикса, който според упътването трябва да смесим с 400-500 мл студена вода. Слагаме около 300 мл вода и една чаена чаша сметана, ако искаме да е още по-богат на вкус.
Сосът става буквално за секунди.
Прибавяме към него и изпържените вече филенца пиле или пък ги сервираме отстрани, нарязани на ивици.
Крайният резултат е страхотен!
Добър апетит! Благодарим за рецептата на Люси Евтимова.
Picantina. Подправено с вкус.