fbpx

Съставки:

2 броя пилешки гърди (двойни, около 500 г)
1 пакетче Picantina FIXUP Гъбен за месо и зеленчуци
250 г гъби
50 г бейби спанак
шепа маслини
300 мл вода
200 мл сметана за готвене
3 с.л. масло
3 с.л. брашно
3 с.л. галета
сол/черен пипер
олио

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ:

Предварителна подготовка: 10 мин.
Готвене: 20 мин.

Използвани продукти:

Пилешко с гъби и бейби спанак

Приготвяне
30 мин
Порции
4
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Както всеки път: започваме, като си подготвим всички необходими продукти на масата. Така те ще ни бъдат под ръка. Нарязваме гъбите на парчета по желание:

В подходящ тиган слагаме маслото и малко олио да загреят и запържваме гъбите от всички страни, докато придобият красив карамелен цвят. 

 

Докато гъбите се готвят, разрязваме гърдите на по-тънки пържолки, като дори може да ги начукаме леко, ако искаме да станат още по-бързо. Овкусяваме ги със сол, черен пипер и овалваме в олио, а след това всяка пържолка овалваме в брашно, смесено с галета.

На съседен котлон, в предварително загрята мазнина, пържим месото от всяка страна, докато придобие златист загар и от двете страни и се изпече добре. 

През това време гъбите също ще са готови и ще прибавим към тях бейби спанака, на който му трябва буквално една минута.

И маслините.

Към тях ще прибавим и съдържанието на фикса, който според упътването трябва да смесим с 400-500 мл студена вода. Слагаме около 300 мл вода и една чаена чаша сметана, ако искаме да е още по-богат на вкус.

 

Сосът става буквално за секунди.

Прибавяме към него и изпържените вече филенца пиле или пък ги сервираме отстрани, нарязани на ивици.

Крайният резултат е страхотен!  

Добър апетит! Благодарим за рецептата на Люси Евтимова.

Picantina. Подправено с вкус.

3 харесвания