fbpx

Съставки:

750 г пилешко филе
Picantina GRILLHOUSE подправка за пиле на вкус
2 глави лук
1 червена
1 зелена чушка
1 лимон
3-4 с.л. зехтин

ВРЕМЕ ЗА ПРИГОТВЯНЕ:

Предварителна подготовка: 15 минути
Мариноване: 2 часа
Приготвяне: 10-15 минути

Използвани продукти:

Пилешки шишчета на грил

Приготвяне
30 мин
Порции
5
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Режем пилешкото на малки късчета, чушките и лука на парчета. Слагаме ги в голяма купа, добавяме зехтина, Picantina GRILLHOUSE за пиле, сока от половин лимон и разбъркваме добре. Не е необходимо да добавяме сол. Покриваме купата и я прибираме в хладилника за 2 часа. Маринованото месо нареждаме на дървени шишчета.

Прецеждаме зехтина от маринатата в друг съд, добавяме сока от другата половинка лимон, затваряме плътно с капачката и разклащаме добре, докато се смесят напълно. Нанасяме от тази смес с четка върху шишчетата.

Печем шишчетата на добре загрята скара или грил тиган, като ги обръщаме по два пъти, общо около 10-15 минути. Периодично намазваме с марината, за да приготвим сочни и крехки пилешки шишчета.

За истинско удоволствие Picantina препоръчва Chardonnay!

  Харесай