Съставки:
3 бр. пилешки бутчета
1 ч.ч. ориз
4 с.л. слънчогледово олио
1/2 ч.л. черен пипер
Picantina Зеленчуков бульон
Използвани продукти:
Пиле с ориз
Приготвяне
60 мин
Порции
6
Трудност
Лесна
Начин на приготвяне:
Сваряваме трите бутчета с 1 с.л. олио и Picantina Зеленчуков бульон. Достатъчно е да варим пилето около 15 минути.
Почистваме и измиваме ориза. Слагаме го в тава и добавяме отгоре пилето и три чаши от бульона. Печем ястието в умерена фурна на 180°C, докато оризът се свари и водата изври. Поднасяме това традиционно българско ястие с малко Picantina Млян черен пипер и се наслаждаваме на вкусен обяд.