fbpx

Съставки:

400 грама ориз басмати
100 грама сурово кашу
500 грама пилешки гърди
2 супени лъжици зехтин - за маринатата
3 супени лъжици гхи или кокосово масло
1 глава лук
4 скилидки чесън
1 бр. зелена чушка
1 бр. червена чушка
3 средно големи моркова
Зелен фасул 300 гр. - може и замразен
1 голям картоф
1 ч.л. Picantina Куркума
1/4 ч.л. Picantina Черен пипер
3 ч.л. Picantina къри
1 ч.л. Сол

Използвани продукти:

Пиле с къри и ориз басмати с кашу

Приготвяне
40 мин
Порции
6
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Оризът се измива добре и накисва в хладка вода за около 15-20 мин. През това време запържвате кашуто в гхи, докато придобие златист оттенък. Когато кашуто е готово, сипвате ориза в тенджерата и прибавяте вода, която да е един пръст над ориза. Първо кипвате на силен огън за 3 минути, а след това намалявате котлона, слагате капак и задушавате на ниска степен до готовност – около 7-10 мин. Гарнитурата към основното ястие е готова.

Мариновайте пилешкото месо със зехтина и подправките около час. Нарежете лука и чесъна на дребно и ги задушете с останалото масло в уок тиган или в подходяща тенджера. Добавете нарязания картоф и го запържете до получаване на златиста коричка. В отделна тенджера сварете пилешкото месо до полуготовност, като предварително сте мариновали месото.
Не забравяйте да посолите водата. Сложете морковите, чушките и фасула и месото и долейте с пилешкия бульон. Добавете подправките. Сложете капак и оставете на бавен огън за около 20-30 минути. Към полуготовото ядене може да добавите кокосово мляко от консерва. Ако желаете ястието да е пикантно, добавете Picantina Чили.
Да ви е вкусно с тази нова рецепта, която може да приготвите още сега.

  Харесай