Съставки:
400 г ориз басмати
100 г сурово кашу
500 г пилешки гърди
2 с.л. зехтин за маринатата
3 с.л. гхи или кокосово масло
1 глава лук
4 скилидки чесън
1 бр. зелена чушка
1 бр. червена чушка
3 средно големи моркова
300 г зелен фасул - може и замразен
1 голям картоф
1 ч.л. Picantina Куркума
1/4 ч.л. Picantina Черен пипер
3 ч.л. Picantina къри
1 ч.л. Сол
Използвани продукти:
Пиле с къри и ориз басмати с кашу
Начин на приготвяне:
Оризът измиваме добре и го накисваме в хладка вода за около 15-20 минути. През това време запържваме кашуто в гхи, докато придобие златист оттенък. Когато кашуто е готово, сипваме ориза в тенджерата и прибавяме вода, която да е един пръст над ориза. Първо кипваме на силен огън за 3 минути, а след това намаляваме котлона, слагаме капак и задушаваме на ниска степен до готовност – около 7-10 мин. Гарнитурата към основното ястие е готова.
Мариноваме пилешкото месо със зехтина и подправките около час. Режем лука и чесъна на дребно и ги задушаваме с останалото масло в уок тиган или в подходяща тенджера. Добавяме нарязания картоф и го запържваме до получаване на златиста коричка. В отделна тенджера сваряваме пилешкото месо до полуготовност, като предварително сме мариновали месото. Не трябва да забравяме да посолим водата. Слагаме морковите, чушките и фасула и месото и доливаме с пилешкия бульон. Добавяме подправките. Слагаме капак и оставяме на бавен огън за около 20-30 минути. Към полуготовото ядене може да добавим кокосово мляко от консерва. Може да добавем и Picantina чили за допълнителна пикантност.