
Съставки:
200 г пушен бекон, нарязан на тънки ленти
1 брой пилешки гърди (пеперуда)
3 с.л. Picantina Grillhouse за пиле
60 г крема сирене
100 г кашкавал, нарязан на тънки ленти
1 домат, нарязан на филийки
Използвани продукти:

Печено пилешко роле
Начин на приготвяне:
Подреждаме бекона върху хартия за печене, като застъпваме парчетата.
Подсушаваме пилешкото месо и го поставяме върху работния плот.
С помощта на остър нож разтваряме максимално пилешките гърди, за да получим по-голяма повърхност. Върху месото поставяме кухненско свежо фолио и го обработваме с кухненски чук, за да го изравним максимално.
Подправяме добре месото с Picantina Grillhouse за пиле.
Намазваме равномерно с крема сиренето и подреждаме лентите кашкавал. В единия край нареждаме и резените домат.
Завиваме месото на стегнато руло и го поставяме по средата върху бекона. Завиваме бекона от двата края върху рулото.
Поставяме рулото върху тава, постлана с хартия за печене.
Печем за 45-50 минути във фурна на 190°С.
По желание можем да гарнираме рулото със сладък чили сос.
Сервираме рулото веднага, след като го извадим от фурната.
Приятен апетит!
Благодарим за рецептата на Таня Донева!