fbpx

Съставки:

200 г пушен бекон, нарязан на тънки ленти
1 брой пилешки гърди (пеперуда)
3 с.л. Picantina Grillhouse за пиле
60 г крема сирене
100 г кашкавал, нарязан на тънки ленти
1 домат, нарязан на филийки

Използвани продукти:

Печено пилешко роле

Приготвяне
30 мин
Порции
3
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Подреждаме бекона върху хартия за печене, като застъпваме парчетата.

Подсушаваме пилешкото месо и го поставяме върху работния плот.

С помощта на остър нож разтваряме максимално пилешките гърди, за да получим по-голяма повърхност. Върху месото поставяме кухненско свежо фолио и го обработваме с кухненски чук, за да го изравним максимално.

Подправяме добре месото с Picantina Grillhouse за пиле.

Намазваме равномерно с крема сиренето и подреждаме лентите кашкавал. В единия край нареждаме и резените домат.

Завиваме месото на стегнато руло и го поставяме по средата върху бекона. Завиваме бекона от двата края върху рулото.

Поставяме рулото върху тава, постлана с хартия за печене.

Печем за 45-50 минути във фурна на 190°С.

По желание можем да гарнираме рулото със сладък чили сос.

Сервираме рулото веднага, след като го извадим от фурната.

Приятен апетит!

Благодарим за рецептата на Таня Донева!

  Харесай