
Съставки:
1 цяло пиле с отстранени вътрешности
Picantina подправка за пиле
½ ч.ч. масло
1 стрък целина с отстранени листа
сокът на 1 портокал и 1 портокал за украса
няколко стръка пресен розмарин
Използвани продукти:

Печено пиле
Начин на приготвяне:
Фурната загряваме до 175 градуса. Пилето поставяме в тава за печене и подправяме обилно отвътре и отвън с Picantina и сокa от портокала. Поставяме 3 супени лъжици масло вътре в пилето, а останалото масло – около пилето. Целината нарязваме на няколко парчета и поставяме вътре в пилето. Портокалът разрязваме и поставяме около пилето. Печем го непокрито в предварително загрятата фурна около 1 час и 15 минути. Изваждаме го от фурната и го намазваме с масло. Покриваме с алуминиево фолио и го оставяме така за около 30 минути, след което сервираме, украсено с пресния розмарин и запечения портокал.