Съставки:

Агнешко бутче /1,5-2кг/ или друго месо по избор
3-4 супени лъжици Пикантина подправка за агнешко и дроб сарма
150 г краве масло или друга мазнина по избор
150 мл бяло вино
500 мл бульон

Съвет: не е необходимо да ползвате сол

Използвани продукти:

Печено агнешко

Приготвяне
420 мин
Порции
4
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

 

В купа смесете 3-4 супени лъжици Пикантина подправка за агнешко и дроб сарма с предварително размекнато краве масло, разбъркайте добре до хомогенна паста.

Направете разрези по повърхността на месото и намажете с маслената паста от всички страни.
Покрийте с фолио и оставете да престои поне 4-5 часа.
След това добавете виното, бульона и 4-5 с.л мазнина по ваш избор.
Месото се покрива с фолио и се пече във фурна за 40 минути, на максимална степен с ползване на вентилатор.
След това се оставя за 3 часа на реотан на 160-170 °C.

В края на времето за печене, фолиото се маха, месото се полива с получения сос при печене неколкократно и се пече открито на горен реотан за 20 минути, за да се получи златиста коричка.
Сервирайте по желание – със зелена салата или задушени картофи – и се насладете на сочно и ароматно агнешко!

Добър апетит!
Пикантина. Подправено с вкус.