fbpx

Съставки:

250 г пшенично брашно
1 с.л. бакпулвер
1 ч.л. тиквен микс от подправки
50 г кафява захар
1 ч.л. екстракт от бурбонска ванилия
130 мл олио
3 бр. яйца размер M
300 г тиквено пюре

Допълнително:
~1 ч.ч. солен карамелен сос
2-3 с.л. шоколадови пръчици или друга захарна поръска
1/2 ч.л. морска сол – по желание

Печени тиквени понички

Приготвяне
20 мин
Порции
20
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Приготвяме си форма за печене на понички, като я намазваме с мазнина.

Включваме фурната да загрява на 180С° без вентилатор.
В голяма купа смесваме брашното, бакпулвера и подправките.
Прибавяме захарта и олиото, а след това и едно по едно яйцата, разбивайки след всяко.

Добавяме ванилията и тиквеното пюре на части, отново разбивайки.
Пълним формичките за печене на 2/3 от обема и печем за около 13-15 минути. След печене оставяме за няколко минути да изстинат и внимателно изваждаме.

След като поничките са напълно изстинали, ги потапяме в карамеления сос, поръсваме със захарната поръска и много малко морска сол (по желание).

Благодарим за рецептата на Ели Сърбева!

  Харесай