fbpx

Съставки:

3-4 бр. големи домати леко твърди
400 г агнешка кайма
3-4 ч.л. Picantina Подправка за агнешко и дроб сарма
1 бр. яйце
50 г панко галета
50 г настърган чедър
50 г настъргано пармиджано
1/3 ч.л. сол
1 ч.ч. ориз
1 бр. малка глава бял лук, нарязан на дребно
1-2 бр. средно големи моркови, нарязани на дребни парченца
Вътрешността от издълбаните домати
1 ч.л. Picantina пушен червен пипер
1/3 ч.л. Picantina микс от пипери
1 ч.л. Picantina розмарин
2 1/2 ч.ч. вода
1 ч.л. сол

Използвани продукти:

Печени пълнени домати с агнешка кайма

Приготвяне
мин
Порции
3
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Измиваме добре доматите, режем капачето и издълбаваме вътрешността. След това я режем на дребно. Оставаме настрана.

Начин на приготвяне на плънката:
В купа слагаме каймата, панко трохите, подправките, яйцето и настърганите сирена. Разбъркваме с вилица или с ръце, за да се смесят добре всички съставки.
Пълним доматите с каймата и оставяме настрана.
Включваме фурната да загрява на 200С и си приготвяме тава за печене. Трябва да е толкова голяма, че да събере основата от ориз и доматите.
В тиган задушаваме с малко мазнина нарязания на дребно лук и моркови. Прибавяме подправките и доматения пулп. Готвим на умерен огън, докато течността от доматите почти изври.
След това прибавяме ориза и готвим 1-2 минути. Доливаме водата и разбъркваме добре.
Подреждаме пълнените домати, поставяме капачетата върху каймата и слагаме да се пекат за около час. След 40 минути проверяваме течността и ориза. Ако се наложи, доливаме още малко вода.

Благодарим за рецептата на CakeAndPancake!

  Харесай