fbpx

Съставки:

За каймата:
~500 г. телешка кайма
2 бр. малки глави лук
1 яйце
1 с.л. Picantina магданоз
1/2 ч.л. Picantina чесън
1 ч.л. Picantina сладък червен пипер
1 ч.л. сол

За кебапа:
2-3 бр. патладжани
30 г доматена паста
200 г нарязани домати от консерва
1/2 ч.л. Picantina чесън
1/2 ч.л. Picantina пикантен червен пипер
1/3 ч.л. Picantina микс от пипери
~1 ч.л. сол
3-4 с.л. зехтин
1-2 бр. клонки чери домати

Използвани продукти:

Патладжан кебап

Приготвяне
55 мин
Порции
3
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Измиваме добре патладжаните. След това ги режем на кръгчета с дебелина около 1 см. Оставяме ги за 10-15 минути в солена вода, след което ги подсушаваме. Смесваме нарязания на дребно лук и добавяме към каймата, заедно с яйце и подправки. Оформяме кюфтета, които да са с диаметъра на резените патладжан. Подреждаме кюфтетата и резените патладжан в тава. В средата слагаме чери доматчетата.

За соса:

Смесваме доматена паста, нарязаните домати от консерва и подправките  – черен пипер микс и лют червен пипер. Изсипваме в тавата. Печем за около 45 минути в загрята фурна на 200°C.

Picantina. Подправено с вкус.

Благодарим за тази вкусна рецепта на cakeandpancake.

  Харесай