
Съставки:
250 г паста
2 бр. говежди флат айрън стек
2-3 с.л. Picantina GRILLHOUSE за червено месо на
2-3 с.л. зехтин
2-3 стръка розмарин
За соса:
350 мл течна готварска сметана
200 г маскарпоне
2-3 с.л. масло
5-6 бр. сушен маринован домат, нарязан на дребно
1 скилидка чесън
1 стрък мащерка по желание
70-80 г настъргано пармиджано
Използвани продукти:

Паста с говеждо
Начин на приготвяне:
Подготвяме маринатата, като в дълбока чиния изсипваме зехтина и подправката за червено месо. Разбъркваме.
Измиваме добре месото и го подсушаваме. Слагаме стека в маринатата и го оставяме за около 10-15 минути.
През това време си подготвяме всички останали продукти. Режем доматите на дребни парченца, белим скилидката чесън, мерим сметаната и маскарпонето. Слагаме голяма тенджера с подсолена вода да заври на котлона. На съседния котлон слагаме тиган да се нагорещява.
Когато водата в тенджерата е завряла, изсипваме пастата и оставяме да се вари за около 10 минути (или колкото е написано на опаковката).
*При прясната паста времето за готвене ще е много по-малко. Когато тиганът се нагорещи, внимателно поставяме с помощта на щипки стека и готвим за около 2-3 минути за средно изпечено.* По средата на времето за готвене слагаме бучка масло в тигана и стрък розмарин. След като стекът е готов, прехвърляме върху чиния или върху дъска и оставяме да почине.
*Ако искаме да се опуши на розмарин, поставяме няколко стръка под месото, докато си почива, както е показано във видеото.
В същия тиган слагаме скилидката чесън и доматите и разбъркваме. Изсипваме сметаната и маскарпонето и разбъркваме до хомогенна смес. Добавяме няколко супени лъжици от водата, в която се вари пастата. Прибавяме настърганото пармиджано. Сваляме от котлона и оставяме настрана.
*По желание може да добавим и стрък мащерка.
Прехвърляме готовата паста директно в соса и разбъркваме внимателно, за да не я накъсаме. Нарязваме месото на филии и разпределяме в чинии.
Сервираме веднага с поръсено пармиджано.
Благодарим за рецептата на Cake and Pancake!