
Съставки:
1 тиква – около 1-1,5 кг
1 пакетче Picantina канела
1 пакетче Picantina ванилия
1 ч.л. Picantina джинджифил;
1 ч.л. Picantina кориандър
сушени плодове по избор
150-200 г орехови ядки на едри парчета
3 с.л. мед
2 ч.л. ром
Използвани продукти:




Рецепта за пълнена тиква със сушени плодове
Начин на приготвяне:
Най-напред подготвяме тиквата. Ако е кръгла, измиваме я добре, отрязваме капачето /не го изхвърляме, с него ще похлупим напълнената тиква/. Издълбаваме отвътре, като почистим от семките. Правим смес с част от меда, канелата и ванилията и намазваме отвътре.
Ако тиквата е цигулка, срязваме я на 2 хоризонтални парчета и правим 2 порции или прибираме едната половина. Отново почистваме от семките и също мажем отвътре с мед и канела.
В купа смесваме нарязаните плодове, ореховите ядки, меда и рома, другите части от канелата и ванилията. Разбъркваме добре. Пълним тиквата, след което я преместваме в тава. Наливаме 2-3 пръста вода. Завиваме с алуминиево фолио и печем в първоначално загрята на 230°C фурна на долен и горен реотан, докато заври водата. След това намаляме фурната на 180°C и печем 1 час /по средета проверяваме дали е необходима допълнително вода/.
В края на печенето махаме фолиото и печем още 10 минути.
Изваждаме изпечената тиква и охлаждаме. Нарязваме на резени, сервираме поръсена с канела.
Добър апетит с Picantina! ❤️ Подправено с вкус. ❤️