fbpx

Съставки:

За 4 порции ще са ви необходими:
200 г паста Кончилони

За плънката:
250 г моцарела (2 топки)
200 г маскарпоне
2 скилидки чесън
3-4 стръка босилек

За соса:
420 г телешка кайма
2 с.л. Picantina Подправка за кайма
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 морков
2-3 с.л. зехтин
250 мл червено вино
2 консерви белени домати (2 х 400 г)
2 ч.л. доматено пюре
1 ч.л. захар
1 ч.л. балсамов оцет
Сол на вкус

За поднасяне: пармезан

Използвани продукти:

Пълнена паста с маскарпоне и моцарела и сос Болонезе

Приготвяне
мин
Порции
4
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука и чесъна на ситно и ги задушаваме в зехтина заедно с настъргания морков за 3-4 минути.

Добавяме месото и подправката за кайма. Разбъркваме и намачкваме с дървена лъжица месото, докато стане на трохи. Готвим 10 минути.

Прибавяме виното, разбъркваме и оставяме да се готви за 5 минути.

Накрая добавяме доматеното пюре, доматите от консерва, захарта, балсамовия оцет и сол на вкус. Разбъркваме, слагаме капак и оставяме да се готви на бавен огън за 20 минути.

През това време заливаме пастата с гореща вода и оставяме да омекне за 15 минути. След това отцеждаме от водата и оставяме леко да изстине.

Правим плънката, като намачкаме с вилица маскарпонето и моцарелата. Добавяме пресования чесън и босилека, нарязан на дребно и разбъркваме.

Пълним пастата с плънката и я подреждаме в тигана при соса Болонезе, като притискаме леко, за да потъва в соса.

Печем в загрята фурна на 180 градуса с вентилатор за 25 минути до златисто.

Поднасяме веднага с много пармезан.

Благодарим за рецептата на Вероника Георгиева!

  Харесай