
Съставки:
За бифтека:
500 г кайма смес (по-голяма част говежда)
2 с.л. Picantina Подправка за барбекю и скара
1 средна глава лук
2 с.л. магданоз
1-2 с.л. галета
Още:
5 филии хляб
5 яйца
5 големи глави лук
олио
За гарниране по желание:
пържени картофи
Използвани продукти:

Пълнен бифтек
Приготвяне
60 мин
Порции
5
Трудност
Лесна
Начин на приготвяне:
Смесваме съставките за бифтека в купа. Оформяме пет по-едри кюфтета от по 100 г и оставяме върху дъска с малко галета в хладилника да се овкусят.
През това време нарязваме лука на шайби и го запържваме докато омекне и се карамелизира. На съседен котлон може да изпържим яйцата на очи и картофките след това.
Взимаме грил тиган и го загряваме добре с малко мазнина. Поставяме бифтеците върху него и ги печем от всяка страна като обръщаме през 5 минути, докато станат готови ( зависи от дебелината им и вида на използваната кайма) Покрийте с фолио след като се запекат първия път, за да запазите сочността им, като готвите вече на по-умерен огън.
След като станат готови и в тигана е останал от ароматната мазнина, запичаме за кратко и филийките хляб.
Сглобяване на ястието: Слагаме грилованата филийка хляб в чиния, отгоре нареждаме от карамелизирания лук, върху него един бифтек и завършвам е с яйце на очи.
Благодарим за рецептата на Люси Евтимова!