Съставки:

яйца - 2 бр.
прясно мляко - 500 мл.
брашно - 2 ч.чаши
сол - ½ ч.л.
олио - 3 с.л.

Използвани продукти:

Палачинки

1 звезда2 звезди3 звезди4 звезди5 звезди (1)
Loading...
Приготвяне
30 мин
Порции
5
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

Вземете дълбока купа и счупете вътре двете яйца. Разбийте ги със солта и добавете прясно мляко 500 мл. Докато бъркате, добавете и брашното и 3 с.л. олио. Бъркайте, докато се получи хомогенна смес. Загрейте тигана, сложете малко мазнина и добавете около 1 черпак от сместа, така че да се разпредели по целия тиган. Когато краищата на палачинката започнат да се отделят от тигана, можете да я обърнете с помощта на дървена шпатула. Изчакайте същия ефект да се получи и от долната страна и палачинката е готова. Гарнирайте я по желание и започнете сутринта си с усмивка и вкусна закуска.