Съставки:
2 бр. яйца
500 мл прясно мляко
2 ч.ч. брашно
½ ч.л. сол
3 с.л. олио
Използвани продукти:
Палачинки
Приготвяне
30 мин
Порции
5
Трудност
Лесна
Начин на приготвяне:
В дълбока купа разбиваме двете яйца заедно със солта и добавяме 500 мл прясно мляко. Докато бъркаме, добавяме брашното и 3 с.л. олио. Бъркаме, докато се получи хомогенна смес. Загряваме тигана, прибавяме малко мазнина и добавяме около 1 черпак от сместа, така че да се разпредели по целия тиган.
Когато краищата на палачинката започнат да се отделят от тигана, можем да я обърнем с помощта на дървена шпатула. Изчакваме същия ефект да се получи и от долната страна и палачинката е готова.
Гарнираме я по желание и можем да започнем сутринта си с усмивка и вкусна закуска.