fbpx

Съставки:

2 бр. яйца
500 мл прясно мляко
2 ч.ч. брашно
½ ч.л. сол
3 с.л. олио

Използвани продукти:

Палачинки

Приготвяне
30 мин
Порции
5
Трудност
Лесна

Начин на приготвяне:

В дълбока купа разбиваме двете яйца заедно със солта и добавяме 500 мл прясно мляко. Докато бъркаме, добавяме брашното и 3 с.л. олио. Бъркаме, докато се получи хомогенна смес. Загряваме тигана, прибавяме малко мазнина и добавяме около 1 черпак от сместа, така че да се разпредели по целия тиган.

Когато краищата на палачинката започнат да се отделят от тигана, можем да я обърнем с помощта на дървена шпатула. Изчакваме същия ефект да се получи и от долната страна и палачинката е готова.

Гарнираме я по желание и можем да започнем сутринта си с усмивка и вкусна закуска.

 

  Харесай